Băsescu: Fac apel la liderii USL să revină la raţiune. Ponta să cedeze la cererea legată de Iohannis

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că face apel la cei doi lideri ai USL "să revină la raţiune" şi că îi propune lui Victor Ponta să cedeze la solicitarea PNL de a-l avea pe Klaus Iohannis viceprim-ministru, opinând că astfel s-ar debloca situaţia.

662 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Fac apel la liderii USL să revină la raţiune. Ponta să cedeze la cererea legată de Iohannis

Băsescu: Fac apel la liderii USL să revină la raţiune. Ponta să cedeze la cererea legată de Iohannis (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Preşedintele a spus că "nu avem încă o criză politică, ci o criză de oameni lipsiţi de maturitate şi o criză guveramentală artificială, prin faptul că mai bine de trei săptămâni Guvernul şi partidele din această alianţă se află într-o dispută de orgolii".

"Fac un apel la cei doi lideri USL să revină la raţiune, pentru că nici unii nici alţii nu vor să se despartă. Eu îi propun public lui Ponta să cedeze la solicitatea PNL de a-l avea pe Iohannis vinceprim-minstru, ceea ce ar uşura, ar debloca lucrurile în opinia mea, şi Guvernul ar redeveni funcţional", a spus Traian Băsescu.

El a adăugat: "Nu ne mai putem juca de-a Guvernul, doi politicieni lipsiţi de maturitate se joacă de-a Guvernul, în condiţiile în care la frontierele noastre avem aproape un conflict deschis, în Ucraina. Este foarte uşor pentru analişti să introducă şi România într-o zonă de instrabilitate, pentru că un Victor Ponta şi un Crin Antonescu nu găsesc o formulă în care să pună orgoliile jos şi să dea o soluţie acestei remanieri, în care bine ar fi să o includă foarte repede şi pe doamna Câmpeanu".

Preşedintele a arătat că este "inadmisibil, după ceea ce se întmplă la frontiera de nod şi sud est", să te mai joci de-a instabilitatea Guvrnului, să dai impresia de instabilitate, când de fapt nu există.

"Dacă am avea-o (instabilitatea politică - n.r.), aş spune, «Frate, este situaţie de instabilitate, hai să ne consultăm». Dar nu avem. Sunt orgoliile a doi politcieni lipsiţi de maturitate", a spus Băsescu.

Preşedintele a ţinut să menţioneze că apelul său public către cei doi lideri ai USL este să găsească rapid o formulă rezonabilă.

"Nu e niciun capăt de ţară dacă Iohannis va fi viceprim-ministru. Nu-i niciun capăt de ţară", a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele a ţinut să atragă atenţia că "avem un risc major de instabilitate în regiune, nu a României, până la frontieră", iar asta ar afecta foarte mult, privind şi la situaţia din Bosnia Herţegovina.

"Avem peste 1.200 de km de frontieră cu Ucraina şi Republica Moldova, unde situaţiile nu sunt certe", a spus şeful statului.

El a adăugat, în acest context: "De aceea revin din nou la castraveţi: Ponta şi Antonescu, chiar nu sunteţi responsabili? Faceţi-l, frate, primviceprim-ministru pe Iohannis, dar încetaţi criza".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici