Băsescu: Firea tot împrumuta an de an de la Crescent, se pare că a uitat să le dea înapoi

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, că senatorul Gabriela Firea ”tot împrumuta an de an” sume de bani ”de la Crescent, pe care ”se pare că a uitat” să le returneze.

17051 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Firea tot împrumuta an de an de la Crescent, se pare că a uitat să le dea înapoi

Gabriela Firea (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Gabriela Firea "tot împrumuta aşa an de an şi nu plătea înapoi 400.000 de euro şi vreun milion opt sute de mii de dolari de la Crescent şi îi transfera într-o companie care era în grupul domnului Voiculescu” a susţinut Băsescu, la ieşirea de la sediul PMP, adăugând: ”Dacă Firica îşi aduce aminte de chestia asta, ar fi bine să se spovedească public".

"Eu cred că organele statului ar trebui să se uite în Grivco să vadă câţi bani au fost transferaţi de la compania Securităţii Crescent în Grivco în perioada 2007-2011 când doamna Firea era administrator la o firmă din grupul Grivco şi doamna Firea, cu mânuţa domniei sale a semnat împrumuturi de la Crescent către compania unde era administratori, ceva cu Media Press, ceva de genul ăsta, sau Casa Press. A semnat împrumuturi de 400.000 de euro şi 1.800.000 de dolari, pe care se pare că a uitat să-i mai dea înapoi, deci era o spălare de bani, un transfer din banii firmei Securităţii în firma Grivco", a spus Băsescu, întrebat dacă are de gând să facă o plângere la adresa Gabrielei Firea pentru că aceasta a luat bani

Întrebat de unde are aceste informaţii, Băsescu a susţinut: ”Am primit un bileţel pe care scria 10.000 de euro de la doamna Udrea, le ceruse un ziarist, Oreste, e unul cu barbă. Oreste ceruse 10.000 de euro ca să îi dea doamnei Udrea aceste documente. Doamna Udrea mi l-a dat mie, eu le-am dat instituţiilor statului, care bineînţeles nu se ocupă de ele”.

Băsescu a spus că Udrea a refuzat să plătească pentru documente şi "de asta este supărat Oreste".

"Instituţiile statului mai devreme sau mai târziu, vor trebui să spună dacă acele documente au fost utilizate pentru a se constata spălare de bani şi transferul banilor românilor de la Crescent, firma securităţii, prin doamna Firea, către grupul Grivco al lui Voiculescu", a adăugat Băsescu.

Întrebat când a trimis aceste documente instituţiilor statului, Băsescu a spus: "Prin 2014. În orice caz, Oreste este un bărbat care a sustras nişte documente din grupul Grivco şi le-a dat unui om de opoziţie, doamnei Udrea. (...) Aşa a scris el pe un bileţel galben. Dar Oreste este un om cinstit, ca şi Firea. (...) Cred că Oreste este cam bolnăvior, dar aşa este şi răspopitul ăla de la Antena 3, care spune când trec cu barca peste lacul Floreasca. Sunt doi caraghioşi. Dacă vreţi, vă pun acum la dispoziţie maşini, pe podul dintre Herăstrău şi lacul Floreasca, să vedeţi că lacul Floreasca e secat din toamnă pentru că se fac construcţii. Deci mincinoşii ăştia ce să faci cu ei?"

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici