Băsescu: Geoană ar fi trebuit să-l invite la dezbatere şi pe Crin Antonescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că liderul PSD, Mircea Geoană, a greşit că nu l-a invitat şi pe liberalul Crin Antonescu la dezbaterea între candidaţi pe care a solicitat-o, legată de educaţie şi economie.

15 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Geoană ar fi trebuit să-l invite la dezbatere şi pe Crin Antonescu

Băsescu: Geoană ar fi trebuit să-l invite la dezbatere şi pe Crin Antonescu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Băsescu a ţinut să citeze, "ca din clasici", o declaraţie a lui Mircea Geoană, în care liderul PSD spunea că îl invită pe şeful statului la o dezbatere faţă în faţă, în campania electorală, în care să fie discutate probleme de economie, educaţie, aspecte legate de cei cinci ani de mandat ai lui Traian Băsescu, precum şi proiectele de viitor ale actualului preşedinte.

Traian Băsescu a spus că acceptă invitaţia lui Geoană, dar a precizat că nu el a organizat dezbaterea.

Şeful statului a mai spus că, dacă Mircea Geoană nu l-a invitat la dezbatere şi pe Crin Antonescu, atunci a greşit, pentru că "nu poţi să faci o dezbatere" despre economie sau despre educaţie fără punctul de vedere al liberalilor.

Băsescu a spus că este incorect ca Geoană să-i adreseze doar şefului statului invitaţia la o dezbatere, în condiţiile în care "toţi candidaţii au şanse şi drepturi egale".

El a apreciat că Mircea Geoană se comportă ca şi cum ar fi deja în turul doi.

Băsescu a mai spus, răspunzând unei întrebări, că deocamdată nu a primit la sediul de campanie invitaţia scrisă pentru o dezbatere cu Mircea Geoană, menţinonând însă că se va afla sâmbătă la Cluj şi este dispus să participe, la sediul unei universităţi, la o dezbatere faţă în faţă, pe primele două subiecte menţionată, adică economie şi educaţie.

Mircea Geoană a declarat, joi, la Sibiu, că îl invită pe Traian Băsescu la o dezbatere publică, precizând că aceasta ar putea avea loc într-o universitate, de exemplu, şi nu la vreun post de televiziune.

Băsescu a acceptat invitaţia candidatului PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, de a participa la o dezbatere publică, exprimându-şi disponibilitatea ca acest lucru să se întâmple sâmbătă, între orele 16.00 - 17.00, la Cluj.

Anunţul a fost făcut, vineri, de purtătorul de cuvânt al candidatului Traian Băsescu. Sever Voinescu a afirmat că Traian Băsescu se va afla sâmbătă la Cluj şi că, deşi are un program încărcat, este dispus să-şi amâne plecarea spre Braşov şi Sibiu pentru a participa la o asemenea dezbatere, între orele 16.00 - 17.00. Sever Voinescu a spus că liderul PSD poate să invite la această dezbatere şi alţi candidaţi.

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că nu înţelege de ce televiziunile, în principal TVR, nu organizează dezbateri cu toţi candidaţii, menţionând că, în opinia sa, este o problemă dacă lui Traian Băsescu şi Mircea Geoană le este frică de o dezbatere cu el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici