Băsescu i-a reproşat lui Antonescu "minciuna" legată de poziţia în privinţa retragerii din Irak

Preşedintele Traian Băsescu i-a reproşat, în confruntarea de la Parlament, candidatului PNL, Crin Antonescu, faptul că a susţinut public că este pentru menţinerea trupelor în Irak, deşi îi scria, în 2007, lui Emil Boc să se ralieze poziţiei PNL de atunci, care milita pentru retragere.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu i-a reproşat lui Antonescu "minciuna" legată de poziţia în privinţa retragerii din Irak

Băsescu i-a reproşat lui Antonescu "minciuna" legată de poziţia în privinţa retragerii din Irak (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Băsescu i-a spus lui Antonescu că alegerile nu se pot câştiga minţind şi a invocat episodul din 2006-2007 în ceea ce priveşte dezbaterea pe marginea oportunităţii trupelor militare din Irak.

Preşedintele a amintit de recenta declaraţie a lui Antonescu, care afirmase, la Cluj, că a avut curajul să se opună premierului de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, care solicita retragerea trupelor.

Băsescu a făcut cunoscută, în dezbatere, o scrisoare pe care Antonescu, în calitate de lider al grupului PNL din Senat, o trimisese preşedintelui PD, Emil Boc, în care solicita democraţilor să se ralieze deciziei PNL şi a Guvernului Tăriceanu de retragere a trupelor militare din Irak.

Băsescu i-a reproşat lui Antonescu că afirmă public că ar fi susţinut că s-a opus retragerii trupelor din Irak doar din considerente electorale, deşi în realitate, în scrisoarea din 2007, susţinerea retragerea.

"Nu se câştigă alegerile minţind, aţi minţit şi cu retragerea trupelor aşa cum aţi minţit şi cu dosarul Flota, despre care expertiza a stabilit că nu au existat prejudicii, ci profit, iar acum minţiţi şi despre Irak, reluând doar o înscenare fabricată în 2004 de Adrian Năstase", a concluzionat Băsescu.

Antonescu a spus că poziţia sa în 2006 a fost contrară celei a premierului liberal şi a PNL în legătură cu retragerea. El a spus că subiectul discutat a evoluat în timpul unui an, şi realitatea din 2007 era diferită faţă de cea din 2006. Crin Antonescu a spus că nu este nicio minciună în poziţiile sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici