Băsescu: I-am spus premierului că vor pierde majoritatea. Văd că aşteaptă s-o piardă, şi el, şi PDL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că i-a comunicat premierului că majoritatea se va pierde, dovadă fiind ce s-a întâmplat la Senat, el precizând că probabil în curând acelaşi lucru se va întâmpla la Camera Deputaţilor.

27 afișări
Imaginea articolului Băsescu: I-am spus premierului că vor pierde majoritatea. Văd că aşteaptă s-o piardă, şi el, şi PDL

Băsescu: I-am spus premierului că vor pierde majoritatea. Văd că aşteaptă s-o piardă, şi el şi PDL (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează informaţia potrivit căreia puterea a pierdut majoritatea la Senat, Băsescu a spus că realitatea nu poate fi contrazisă.

"Am comunicat premierului că vor pierde majoritatea. Văd că aşteaptă să o piardă, şi el şi PDL", a declarat Băsescu la Realitatea TV.

El a menţionat că probabil în curând se va pierde majoritatea şi la Cameră.

Senatorul PC Dan Voiculescu a declarat, miercuri, într-un comunicat, că, după aderarea senatorului Vasile Nistor la Partidul Conservator şi la grupul parlamentar PNL+PC, Guvernul a pierdut, de facto, majoritatea în Senat.

Senatorul Vasile Nistor şi-a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, demisia din PDL, el precizând că urmează să se înscrie în PC. Prin înscrierea în PC, Nistor urmează să activeze în cadrul grupului Alianţei de Centru Dreapta, constituit din senatorii PNL şi PC.

După demisia senatorului Vasile Nistor din PDL, grupul parlamentar democrat-liberal a rămas cu 49 de membri. UDMR are 9 senatori, iar grupul mixt 10 membri.

Grupul senatorilor PNL ajunge, cu Vasile Nistor, la 25 de membri, iar PSD are 44 de senatori (inclusiv Cătălin Voicu).

Astfel, grupurile parlamentare care susţin Guvernul au împreună 68 de membri, în timp de opoziţia numără 69 de senatori (inclusiv Cătălin Voicu).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici