Băsescu: Îi sugerez lui Geoană să nu-şi mai utilizeze prietenii pentru a mă ataca

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, referindu-se la lansarea cărţii "Prădarea României" a lui Victor Gaetan, că îi sugerează lui Mircea Geoană să nu-şi mai folosească prietenii de familie pentru a-l ataca indirect pe actualul şef al statului.

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Îi sugerez lui Geoană să nu-şi mai utilizeze prietenii pentru a mă ataca

Băsescu: Îi sugerez domnului Geoană să nu-i mai utilizeze prietenii de familie

El a apreciat că "disperarea unor a ajuns atât de departe încât se pretează la un joc murdar".

Băsescu a ţinut să menţioneze că a fost preşedintele care a condus celula de criză şi care a reuşit să îi recupereze pe cei trei ziarişti români răpiţi, în 2005, în Irak.

Preşedintele a mai spus că structurile statului român au fost capabile să ajute alte state să-şi recupereze cetăţeni răpiţi.

El a apreciat că volumul lansat luni de Victor Gaetan "cu concursul profesionistului, între ghilimele, Nastasiu" este "SF", pronunţat "sifi" de către preşedinte.

Băsescu a spus, în contextul în care vorbea despre cartea lui Gaetan, că îi sugerează lui Mircea Geoană să nu îşi mai folosească prietenii de familie pentru a-l ataca indirect pe şeful statului.

"Aş vrea să îi sugerez domnului Geoană să nu-şi mai utilizeze prietenii de familie pentru a ataca indirect, în mod murdar, un candidat la Preşedinţie", a spus Băsescu.

Preşedintele a mai spus că cei care fac "astfel" de atacuri în campanie şi încearcă să câştige alegerile în acest mod vor primi, la alegeri, factura modului în care încearcă să-i mintă pe români, fiind, de fapt, "unii dintre beneficiarii bunei relaţii cu Omar Hayssam din perioada când Ion Iliescu era preşedinte".

Victor Gaetan şi-a lansat, luni, volumul "Prădarea României", care prezintă mărturii ale fostului procuror DIICOT Ciprian Nastasiu despre "episodul" Omar Hayssam.

Gaetan a spus, cu această ocazie, că se ştie încă din anul 2005 la Washington faptul că "profesorul" menţionat de către Omar Hayssam în stenogramele apărute în presă este preşedintele Traian Băsescu.

Apelativul "profesorul" a apărut în stenogramele unor discuţii dintre Ciprian Nastasiu şi Omar Hayssam, presa şi mai mulţi politicieni asimilându-l cu preşedintele Traian Băsescu.

Apariţia lui Victor Gaetan în contextul unui scandal care are loc în plină campanie electorală prezidenţială şi care este legat de unul dintre principalii competitori nu este o situaţie singulară, numele său fiind vehiculat şi în campania din 1996, dar şi în 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici