Băsescu îl acuză pe Năstase de "propagandă de tip bolşevic"

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, miercuri seară, la TVR, cum comentează o afirmaţie a fostului premier Adrian Năstase legată existenţa unui text secret şi extrem de critic al FMI la adresa României, şeful statului răspunzând că este vorba despre "propagandă de tip bolşevic - să sperii".

592 afișări
Imaginea articolului Băsescu îl acuză pe Năstase de "propagandă de tip bolşevic"

Băsescu îl acuză pe Năstase de "propagandă de tip bolşevic" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Băsescu a fost întrebat cum comentează o informaţie postată de Adrian Năstase pe blog despre un text secret al FMI, extrem de dur, despre România privind perioada 2010-2013, Băsescu a răspuns la TVR: "Nu, nu. Astea intră în propaganda de tip bolşevic - să sperii. De fapt, foarte mulţi au vrut să fie un eşec, România să intre în derapaj. Şi ştiţi foarte bine: au fost trusturi de presă, care primul obiectiv a fost descurajarea populaţiei, prăbuşirea moralului populaţiei şi sădirea neîncrederii în Guvern. Uite că acest Guvern a reuşit să tracteze România din criză, împotriva voinţei foarte multora".

El a acuzat trusturile de presă Realitatea şi Antena că duc o campanie împotriva actualului Guvern.

"Eu ştiu când erau chemaţi oamenii în stradă de cele două televiziuni, «Ieşiţi să-i răsturnăm, să-i...» Şi vă rog să mă credeţi că atunci când ştii că îţi pui pielea la saramură, până la urmă, măsurile astea dure nu sunt plăcute pentru niciun politician, ştii ce costuri plăteşti. Pe de alta parte, a fi ticălos în astfel de momente, să spui «mă interesează procentele mele şi nu ţara'» este ceea ce poate defini diferenţa între un prăpădit care a ajuns, din greşeală, om politic şi un om politic responsabil, care şi-a făcut datoria faţă de ţară", a adăugat Băsescu.

El a ţinut să menţioneze că măsurile nepopulare au avut costuri politice enorme şi pentru el, şi pentru premier, dar şi pentru partidul aflat la guvernare.

Liderul PSD Adrian Năstate, fost premier, a declarat, recent, pe blog, că există un text secret al FMI, extrem de dur la adresa României.

"Din cate stiu eu, Delegaţia FMI nu ne-a contactat pentru a ne cere opinia în legătură cu un text pe care, oricum, îl ţin secret. Un text care, din informaţiile mele, cel puţin în varianta din 3 mai, este extrem de dur ( inclusiv in ceea ce priveste «reforma» în domeniul medical, pentru perioada 2010-2013 - număr de paturi, cheltuieli cu medicamentele, cu medicii, reduceri cu 0,8% din PIB , prin reducerea cheltuielilor sociale, prin disponibilizări în societăţile de stat, inclusiv pregătirea pentru privatizare a transportului CFR marfă, a începerii privatizării TAROM, măsuri dure în sectorul energetic - inclusiv la Oltchim). De aceea, m-am gândit să pregătesc o notă - Pro Memoria - cu unele observaţii în legătură cu felul în care este condusă, de şapte ani, politica economică a României de către Regimul Băsescu", afirma Năstase).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici