Băsescu: Îl atenţionez pe ambasadorul Rusiei că într-adevăr a trecut vremea Războiului Rece

Preşedintele Băsescu a declarat, vineri, în replică la o declaraţie a ambasadorului Rusiei la Bucureşti, că se vede nevoit să îl atenţioneze că într-adevăr a trecut vremea Războiului Rece şi că nu se mai pot face "centre de influenţă în politica românească" sau, dacă se vor face, vor fi "retezate".

64 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Îl atenţionez pe ambasadorul Rusiei că într-adevăr a trecut vremea Războiului Rece

Băsescu: Îl atenţionez pe ambasadorul Rusiei că într-adevăr a trecut vremea Războiului Rece (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Băsescu s-a referit la o declaraţie a ambasadorului Rusiei la Bucureşti, Aleksandr Ciurilin, care a spus că Războiul Rece s-a încheiat, în contextul în care a fost întrebat despre dezbaterea creată în legătură cu vizita neoficială la Moscova a lui Mircea Geoană. El a subliniat totodată că Rusia nu doreşte să se implice în campania electorală din România.

Preşedintele Băsescu a declarat că declaraţia făcută de ambasadorul rus la Bucureşti este una nefericită şi a arătat că îl va atenţiona, înclusiv oficial, că vremea Războiului Rece a trecut.

"Este vorba de o declaraţie nefericită a ambasadorului rus la Bucureşti, că a trecut vremea Războiului Rece. Şi eu mă văd nevoit, şi o voi face şi oficial, să îl atenţionez că într-adevăr a trecut vremea Războiului Rece şi că nu îşi mai pot face centre de influenţă în politica românească sau, dacă şi le vor face, le vom reteza", a spus Băsescu.

Preşedintele a vorbit şi despre presa din Federaţia Rusă.

"Presa rusă nu e nevoie să transfere campania din România şi la Moscova şi să o redea pe larg în favoarea candidatului Geoană", a spus el.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a făcut o vizită privată la Moscova, la 27 aprilie 2009, unde a avut o întâlnire "în secret", aranjată de Boris Golovin, om de afaceri cu interese in domeniul energetic din România, cu un consilier al preşedintelui Dmitri Medvedev, a relatat, recent, HotNews.ro.

Ulterior, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că presa a fost alimentată cu informaţii despre vizita sa la Moscova, el adăugând că "faimosul" SPP, care raportează ce face un demnitar, era la curent cu această vizită, ca şi ministrul de Externe, Cristian Diaconescu.

El a mai spus că, după ce a ieşit din CSAT, a mai făcut o vizită privată la Moscova, dar fără a se întâlni cu oficiali ruşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici