Băsescu: Iliescu a nenorocit destul România 12 ani, acum bine ar fi să-şi vadă de pensie liniştit

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la TVR1, că Ion Iliescu "a însemnat rămânerea în urmă a României" şi l-a invitat pe fostul şef al statului "să-şi vadă de treabă", întrucât nu mai este în funcţie, "să-şi vadă de pensie liniştit" şi să nu se mai implice în exerciţiul puterii.

53 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Iliescu a nenorocit destul România 12 ani, acum bine ar fi să-şi vadă de pensie liniştit

Băsescu: Iliescu a nenorocit destul România 12 ani, acum bine ar fi să-şi vadă de pensie liniştit (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Domnul Iliescu a fost preşedintele României trei mandate. Să-şi vadă de treabă. Nu mai poate numi premier domnul Iliescu", a spus Băsescu.

"Cât timp eu voi fi preşedinte, nu voi mai lăsa această ţară pe mâna lui Iliescu, Hrebenciuc, Voiculescu (...) Când vor avea cel mai mare număr de voturi înseamnă că nu voi mai fi eu preşedinte. Dacă domnul Iliescu şi cu Hrebenciuc şi cu Vanghelie şi cu Mircea Geoană obţin cel mai mare număr de voturi, plus Voiculescu, că ei sunt în alianţă, PSD+PC, foarte bine, nu voi mai fi eu. Dar cât timp eu sunt şeful acestui stat nu voi mai lăsa aceşti oameni să facă jocurile în ţară, să aibă ţara pe mână, ţara trebuie redată românilor; timp de cinci ani nu am făcut niciun compromis cu aceşti domni şi nu o să fac la sfârşit de mandat", a mai spus el.

Şeful statului a menţionat că, atunci când a negociat realizarea coaliţiei de guvernare PDL-PSD, a discutat cu Mircea Geoană, Miron Mitrea şi Ilie Sârbu. "Niciodată nu am negociat alianţa cu Iliescu, Hrebenciuc, Vanghelie", a continuat el, menţionând că aceştia au refuzat alianţa.

Potrivit lui Băsescu, la acel moment "se părea că gruparea Geoană este ceva mai puternică în partid".

Întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă era Ion Iliescu la putere în partid la acel moment, Traian Băsescu a răspuns că "probabil că nu se făcea alianţa"

"Nu l-aş fi acceptat ca partener de negociere pe Ion Iliescu. Nu pot negocia cu un om despre care spun oricând că a însemnat rămânerea în urmă a României, un om care a blocat România, un om sub care au înflorit marii moguli, marii magnaţi, în tăcere, dobândind averi uriaşe şi încercând acum să exercite în mod netransparent puterea politică", a continuat el.

Traian Băsescu a mai spus că, atât timp cât Ion Iliescu a fost în funcţie, l-a tratat ca pe preşedintele României.

"Acum nu mai este în funcţie şi bine ar fi să-şi vadă de pensia lui liniştit, să nu se mai implice în exerciţiul puterii la nivelul guvernelor. A nenorocit destul România 12 ani", a mai spus el.

El a mai susţinut că Mircea Geoană, unul dintre contracandidaţii săi la alegerile prezidenţiale, este "prea plăpând" şi că în spatele său se află Ion Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici