Băsescu împlineşte joi 59 de ani

Preşedintele Traian Băsescu împlineşte, joi, vârsta de 59 de ani, în anii precedenţi el sărbătorindu-şi ziua de naştere de obicei alături de familie, iar pentru acest an fiind anunţată, până la ora transmiterii acestei ştiri, doar participarea sa la emisiuni la RRA şi la B1 Tv.

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu împlineşte joi 59 de ani

Băsescu împlineşte joi 59 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Băsescu s-a întâlnit, miercuri, la Ljubljana, cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Slovenia, unii dintre aceştia urându-i deja "La mulţi ani!".

În 4 noiembrie 2009, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, şeful statului şi-a serbat ziua de naştere, la un restaurant din zona centrală a Capitalei, alături de soţia şi fiicele sale, deşi la sediul de campanie membrii staff-ului său îi pregătiseră o petrecere. Acolo, la sediul de campanie din zona Lipscani, Traian Băsescu era aşteptat cu un tort pe care scria "La mulţi ani! " şi "58%", aluzie atât la vârsta pe care şeful statului a împlinit-o în 2009, cât şi la apropiatele alegeri. Întrucât preşedintele nu a mers la sediul de campanie, în final tortul, din ciocolată, acoperit cu glazură de culoare portocalie, a fost mâncat de cei prezenţi acolo, printre care se aflau Elena Udrea, Dorel Onaca şi Eugen Tomac, secretar de stat în MAE.

În aceeaşi zi, şeful statului a făcut deplasări în judeţul Argeş, unde a vizitat societatea Dacia-Renault, în judeţul Teleorman, la Roşiori de Vede, unde a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi la Alexandria, unde a participat la un miting electoral.

În cursul serii, şeful statului s-a întâlnit, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţi ai crescătorilor de taurine şi a susţinut, în jurul orei 21.00, o declaraţie de presă, în care a vorbit şi despre faptul că intenţionează să stabilească cu partidele un program de consultări, după respingerea de către Parlament a învestirii Guvernului Croitoru.

În 2008, Băsescu nu a avut niciun program public de ziua sa de naştere.

În urmă cu trei ani, ziua preşedintelui a fost într-o duminică, iar Traian Băsescu a făcut, la Palatul Cotroceni, o analiză a situaţiei cetăţenilor români din Italia. Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a convocat, în aceeaşi duminică, la Palatul Victoria, pe miniştrii de Interne, Externe şi Justiţie, pentru o reuniune de lucru în care să fie stabilit un plan de acţiuni pentru românii din Italia.

În 2006, preşedintele a fost de 4 noiembrie pe Valea Prahovei împreună cu familia şi a fost vizitat şi de unii lideri ai PD.

În 2005, preşedintele Băsescu şi-a petrecut ziua de naştere la vila de protocol din staţiunea Neptun, în ziua următoare vizitându-şi mama, împreună cu soţia şi cele două fiice, după ce a mers la mormântul tatălui său din Cimitirul Central al municipiului Constanţa. Iniţial, preşedintele Băsescu a intenţionat să-şi petreacă ziua de naştere pe podul de la Mărăcineni din judeţul Buzău, reconstruit după inundaţii. După câteva vizite la Mărăcineni, la care a constatat că lucrările sunt în grafic şi că podul poate fi redat circulaţiei înainte de ziua lui, Băsescu a spus că nu mai este cazul să-şi serbeze ziua în acest loc, preferând să şi-o petreacă alături de familie.

Traian Băsescu se afla, în 4 noiembrie 2004, în campanie electorală. Atunci, unul dintre candidaţii Alianţei PNL-PD la Parlament, Stelian Duţu, i-a dăruit lui Băsescu o goarnă militară din 1877 "cu care armata română a fost chemată la datorie", o sabie de paradă de pe vremea regelui Carol l şi un fluier de comandant de navă pentru mobilizarea la bord. Cadourile au fost dăruite cu câteva zile înainte de data de 4 noiembrie, ziua de naştere a lui Traian Băsescu.

Şeful statului s-a născut în 4 noiembrie 1951, la Basarabi, actualul oraş Murfatlar, din judeţul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici