Băsescu: În 2010 vom scăpa de criză, optimismul ne va anima

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi noaptea, la Sinaia, că 2010 va fi anul în care "vom scăpa de criză" şi că a două jumătate a anului în care am intrat va însemna începutul creşterii economice.

35 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În 2010 vom scăpa de criză, optimismul ne va anima

Băsescu: În 2010 vom scăpa de criză, optimismul ne va anima (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Va fi un an în care vom scăpa de criză, va fi un an în care optimismul va fi cel care ne va anima să depăşim momentul pe care l-am trăit în anul 2009. 2010 va fi, în acelaşi timp, anul în care se va hotărî dacă suntem capabili să rămânem loiali comenzii pe care poporul român ne-a dat-o pe 22 noiembrie. Oamenii politici au de trecut testul loialităţii şi al fidelităţii faţă de propriul lor popor. Comanda primită de la români pe 22 noiembrie nu poate să fie negociată. Avem toţi obligaţia să răspundem acestei comezi, acestei voinţe pe care românii au exprimat-o prin prin vot şi în cel mai democratic mod", a declarat şeful statului.

"Nu avem de ce să nu fim mândri de ţara noastră", a mai declarat preşedintele, care a adăugat că trebuie să facem din solidaritate "un mod de a trăi".

El a subliniat că 2010 va trebui să fie "dedicat" reformei statului, proces care trebuie să înceapă cu Parlamentul, cu sistemul de educaţie şi cel de sănătate.

"Fără reforma statului nu vom putea valorifica în favoarea românilor creşterea economică ce va fi reluată în al doilea trimestru al anului 2010. Închei urându-vă multă sănătate, bucurie, fericire în familii şi, cel mai important lucru, solidaritate, solidaritatea cu noi înşine şi cu obiectivele noastre".

"Vă doresc la toţi La mulţi ani! La mulţi ani România! La mulţi ani români! La mulţi ani ţară dragă!", a încheiat preşedintele.

Preşedintele şi-a rostit discursul având-o alături pe soţia sa, Maria.

Preşedintele Traian Băsescu, împreună cu soţia şi cu fiica sa cea mică, Elena, se aflau de la ora 22.00 la restaurantul unui hotel din Sinaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici