Băsescu: În această campanie eu nu apăr un scaun, am de apărat România europeană

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în campania pentru referendum nu apără un scaun, ci are "de apărat România europeană".

354 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În această campanie eu nu apăr un scaun, am de apărat România europeană

Băsescu: În această campanie eu nu apăr un scaun, am de apărat România europeană (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Primul lucru pe care vreau să-l comunic este acela că în această campanie care va avea ca finalitate referendumul din 29 iulie eu nu apăr un scaun, am de apărat România europeană, acea Românie pe care am început să o construiesc împreună cu instituţiile statului şi cu românii acum opt ani, acea Românie pe care trebuie să o facem, o Românie europeană", a spus Băsescu.

El a arătat că a dedicat mandatele sale "procesului de modernizare a României" şi acum nu îşi doreşte ca ţara să facă "paşi înapoi" în urma referendumului din 29 iulie.

De asemenea, Băsescu a afirmat că, în baza experienţei sale în ceea ce priveşte instituţiile europene, "prin ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni" România a făcut "mulţi paşi înapoi" din punct de vedere al credibilităţii externe şi al standardelor europene.

Potrivit preşedintelui suspendat, campania pentru referendum poate fi interpretată şi ca o bătălie pentru valorile europene.

"Este o bătălie pentru valori, pentru instituţiile pe care cu migală le-am construit pentru a deveni instituţii europene", a afirmat Băsescu.

Totodată, întrebat care va fi sloganul campaniei sale, Băsescu a arătat spre panoul din spatele său, pe care era scris "Constituţia României".

"Deocamdată, lucrul în care cred cel mai puternic este Constituţia României. Asta vrea să spună acest panou din spatele meu. Şi alegerile le-am câştigat cu Constituţia în mână şi am zis că merg pe o singură carte, aceasta a Constituţiei", a afirmat Băsescu.

Traian Băsescu a susţinut prima conferinţă de presă după suspendarea din funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici