Băsescu: În cazul reizbucnirii crizei, suntem pregătiţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că în cazul reizbucnirii crizei economice, România este pregătită să facă faţă noii situaţii.

391 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În cazul reizbucnirii crizei, suntem pregătiţi

Băsescu: În cazul reizbucnirii crizei, suntem pregătiţi (Imagine: Shutterstock)

El a precizat că măsurile luate de Guvern până în prezent, au fost necesare, deşi dificile pentru populaţie.

Preşedintele a menţionat că nu mai sunt riscuri de derapaj economic şi că România a fost stabilizată.

El a mai spus că, astfel, ţara este pregătită în cazul reizbucnirii crizei.

"România a fost stabilizată macroeconomic, dacă priviţi - toţi parametrii sunt îmbunătăţiţi, ceea ce ne face să fim pregătiţi dacă va fi o nouă izbucnire a crizei. Deci platforma pe care suntem acum este: suntem pe o platformă sigură de pe care ne putem relua creşterea economică sau dacă, aşa cum analiştii deja încep să anticipeze, este posibilă o revenire, o reizbucnire a crizei, suntem pregătiţi de data aceasta să-i facem faţă", a spus Băsescu la TVR.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, consideră că România nu ar trebui să tragă bani de la instituţia financiară în acest an, dar nu exclude în întregime această posibilitate, arătând că sunt şanse de sub 25%, sau chiar sub 10% pentru un astfel de scenariu.

Concluzia după misiunea de evaluare a Fondului Monetar Internaţional este că România se află pe drumul cel bun, dar reforma trebuie continuată, a declarat, luni, ministrul interimar al Muncii, Emil Boc, precizând că are un optimism moderat în ce priveşte evoluţia viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici