Băsescu: Înainte de a discuta despre subfinanţarea sănătăţii, trebuie discutat despre stoparea risipei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Iaşi, că, înainte de a discuta despre subfinanţarea sistemului sanitar, trebuie discutat despre stoparea risipei din sistem, care în 2001 avea o finanţare de un miliard de euro, iar în prezent aceasta este de peste patru miliarde de euro.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Înainte de a discuta despre subfinanţarea sănătăţii, trebuie discutat despre stoparea risipei

Băsescu: Înainte de a discuta despre subfinanţarea sănătăţii, trebuie discutat despre stoparea risipei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Veţi vedea în aceste zile, probabil, dacă n-aţi văzut încă, ca primă opţiune a tuturor (pentru dezastrul de la Giuleşti - n.r.), ideea de subfinanţare, şi eu nu susţin că sistemul sanitar românesc este suficient finanţat, dar, înainte de a discuta de subfinanţare, trebuie să discutăm despre stoparea risipei din sistemul sanitar, un sistem care în 2001 avea o finanţare de un miliard de euro pe an, iar astăzi are o finanţare de peste patru miliarde de europe an", a susţinut Traian Băsescu.

Preşedintele a subliniat că "ceva se întâmplă, dacă din 2001 până acum creşterea de patru ori a bugetului nu a avut niciun impact pentru sistemul de sănătate". "Şi acest lucru trebui să-l aflăm întâi", a adăugat el.

Băsescu a menţionat raportul comisiei prezidenţiale pe sănătate înaintat Guvernului Boc.

"V-aş aduce aminte că, sesizând deficienţele sistemului sanitar din România în 2007, am instituit o comisie prezidenţială de analiză a sistemului sanitar, această comisie formată din specialişti de primă mărime a elaborat un raport, nişte concluzii şi nişte soluţii. Ceea ce eu fac acum este doar să reamintesc Guvernului că la preluarea guvernării, atât în 2008, cât şi în 2009, am predat Guvernului raportul legat de nevoia de modernizare a sistemului de sănătate", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici