Băsescu: Înfiinţarea unui for al reprezentanţilor regiunilor ar încălca Constituţia

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, luni, că ideea înfiinţării unui for, alături de Camera Deputaţilor, din care să facă parte reprezentanţi ai regiunilor este foarte greu de acceptat de români şi ar încălca prevederile constituţionale.

25 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Înfiinţarea unui for al reprezentanţilor regiunilor ar încălca Constituţia

Băsescu: Înfiinţarea unui for al reprezentanţilor regiunilor ar încălca Constituţia (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

El a făcut aceste declaraţii întrebat despre oportunitatea înfiinţării unui for, alături de Camera Deputaţilor, din care să facă parte reprezentanţi ai regiunilor.

"Se poate interpreta ca fiind încălcat primul articol din Constituţia României, care nu este revizuibil şi care precizează că statul român este stat suveran, independent şi indivizibil. Cine se gândeşte la modelul german, care are Bundesrat, reprezentant al landurilor, uită că acolo discutăm despre un stat federal", a subliniat el.

Preşedintele Băsescu a menţionat că România nu poate fi stat federal, iar un asemenea concept politic ar fi foarte greu de acceptat de români "pentru că el nu se justifică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici