Băsescu: Înţelegem poziţia Franţei, susţinem dreptul la liberă circulaţie, dorim soluţie convenabilă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Iaşi, că România înţelege poziţia Franţei în problematica romilor, dar susţine dreptul oricărui cetăţean român de a circula liber în interiorul UE şi va colabora cu Parisul pentru găsirea unei soluţii "convenabile" ambelor ţări, dar şi cetăţenilor.

27 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Înţelegem poziţia Franţei, susţinem dreptul la liberă circulaţie, dorim soluţie convenabilă

Băsescu: Înţelegem poziţia Franţei, susţinem dreptul la liberă circulaţie, dorim soluţie convenabilă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Noi înţelegem poziţia Guvernului francez. În acelaşi timp, susţinem fără rezerve dreptul oricărui cetăţean român de a circula liber în interiorul Uniunii Europene", a declarat preşedintele Băsescu, întrebat ce părere are despre acţiunile Franţei în privinţa romilor.

El a adăugat că există şi o responsabilitate a României, amintind că probleme de acelaşi gen au fost în trecut cu Italia şi au fost rezolvate după ce un număr suficient de poliţişti români au fost detaşaţi în această ţară.

"Acelaşi lucru trebuie să îl facem în Franţa", a adăugat şeful statului român.

Traian Băsescu a precizat că Bucureştiul înţelege problemele pe care le creează taberele de romi din jurul oraşelor franceze şi va colabora cu Franţa pentru găsirea unei "soluţii convenabile" ambelor ţări, dar şi cetăţenilor lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici