Băsescu, întrebat dacă Guvernul şi-ar putea asuma Legea salarizării: Nu va avea ce să facă

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, luni, la TVR, dacă Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe Legea salarizării, el răspunzând: "Nu va avea ce să facă".

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu, întrebat dacă Guvernul şi-ar putea asuma Legea salarizării: Nu va avea ce să facă

Băsescu, întrebat dacă Guvernul şi-ar putea asuma Legea salarizării: Nu va avea ce să facă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat dacă crede că Guvernul are ca alternativă asumarea răspunderii pe Legea salarizării, preşedintele a răspuns: "Nu va avea ce să facă".

"Dacă discuţia de mâine (marţi, n.r.) cu partidele ar fi fost una - pentru că unul din subiecte este relaţia cu Fondul - care să ne clarifice dacă avem şanse să mergem cu pachetul legislativ necesar modernizării statului român şi satisfacerii condiţionalităţilor pentru tranşă... Aşa, mâine o să discut doar cu arcul guvernamental, vom vedea în ce măsură se angajează la trecerea acestei legislaţii", a spus Băsescu la TVR.

Băsescu a declarat, tot luni, la TVR, că este nevoie de responsabilitatea parlamentarilor pentru ca legile pensiilor, salarizării şi bugetului pe 2011 să treacă, în caz contrar România ieşind din acordul cu FMI.

Preşedintele are programate, marţi, la ora 12.00, consultări cu partidele parlamentare pe tema concluziilor Consiliului European, perspectivelor relaţiei cu FMI şi perspectivelor aderării la spaţiul Schengen.

Reprezetanţii puterii vor participa la consultări.

PNL a anunţat că nu participă la consultările cu şeful statului decât în situaţia în care se va discuta despre formarea unui nou Guvern.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a anunţat, luni, că reprezentanţii acestui partid nu vor participa la consultările de la Cotroceni, susţinând că şeful statului are un singur scop - bifarea unei noi consultări, având în vedere că pentru două subiecte are nevoie de aprobarea Parlamentului.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, că reprezentanţii partidului pe care îl conduce nu vor participa, marţi, la consultările iniţiate de şeful statului.

Liderul social-democrat a făcut anunţul luni, înainte de şedinţa BPN al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici