Băsescu, invitat la şedinţa Colegiului Director al PDL

Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat la şedinţa Colegiului Director al PDL de joi, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

718 afișări
Imaginea articolului Băsescu, invitat la şedinţa Colegiului Director al PDL

Băsescu, invitat la şedinţa Colegiului Director al PDL (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

Potrivit surselor citate, preşedintele PDL, Emil Boc, şi susţinătorii acestuia din partid ar dori ca la reuniunea democrat-liberalilor să fie prezent şi preşedintele Traian Băsescu, aşa cum a fost prezent şi la Convenţia Naţională a partidului.

Unii lideri ai PDL ar dori schimbarea din funcţie a lui Emil Boc împreună cu întreaga conducere, în timp ce alţii spun că nu este momentul şi că partidul ar trebui să se concentreze pe alegerile parlamentare.

Aceasta este prima reuniune a conducerii PDL după alegerile locale şi este posibil să fie o şedinţă tensionată. Iniţial, şedinţa era anunţată pentru ora 11.00, dar apoi aceasta a fost amânată pentru ora 14.00, însă reprezentanţi ai PDL spun că nu ştiu unde va avea loc - la sediul partidului din Modrogan sau într-un alt loc, dorindu-se evitarea întâlnirii cu presa.

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, miercuri, că actuala conducere a PDL trebuie să se dea la o parte, fiind necesară organizarea unui congres extraordinar al partidului, care să aleagă o nouă echipă.

Berceanu, liderul PDL Dolj, a anunţat că, joi, în Colegiul Director, îi va cere demisia lui Emil Boc din fruntea PDL.

Radu Berceanu a susţinut că întreaga conducere centrală a partidului trebuie să plece.

"Nu poţi să vrei să fii şef şi când se întâmplă ceva să nu ai nicio responsabilitate", a susţinut Berceanu.

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu este necesară organizarea unui congres extraordinar al PDL în momentul de faţă, pentru că este important ca partidul "să se consolideze şi să intre în logica de campanie pentru alegerile parlamentare".

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în PDL trebuie făcută o analiză a performanţei şi a votului politic la toate filialele, iar apoi luată o decizie.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că îşi sfătuieşte şi roagă colegii să-şi exprime punctele de vedere în interiorul partidului, menţionând că va face aceasta în ceea ce îl priveşte.

Liderul filialei judeţene Constanţa a PDL, Gigi Chiru, spune că împărtăşeşte propunerea lui Radu Berceanu, considerând că este necesară o reorganizare a partidului, începând cu preşedintele acestuia.

Preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, afirmă că în cel mult o lună şi jumătate trebuie organizat un congres al partidului şi trebuie aleasă o altă conducere, el spunând că este nevoie de o "schimbare rapidă" în PDL, pentru că altfel în toamnă formaţiunea va avea probleme şi mai mari.

Liderul PDL Iaşi, senatorul Dumitru Oprea, susţine că nu preşedintele partidului este vinovat de scorul obţinut de partid în alegerile locale, spunând că Emil Boc a câştigat Primăria Cluj-Napoca, sub sigla PDL şi a dovedit că se poate, în timp ce "alţii au stat pe tron, după copac".

Preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a spus despre declaraţiile lui Radu Berceanu privind conducerea PDL că nu agreează "acest stil de a face politică" şi că "nu se poate ţine cont de nicio voce înainte de a se asculta forurile statutare ale partidului".

Liderul PDL Buzău, Cezar Preda, spune că analizele adevărate nu pot fi făcute la trei zile de la alegeri şi că acum există "reacţii individuale". "Probabil că Berceanu îşi va susţine propunerea şi se va supune la vot. Eu cred că analizele adevărate nu se pot face la trei zile de la rezultat. Acum sunt demisiile emoţionale, plasate pe obiectivele care au fost. Ceea ce se întâmplă acum sunt reacţii individuale. Analiza partidului este mai complicată", a declarat Cezar Preda pentru corespondentul MEDIAFAX.

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că organizarea unui congres extraordinar nu este cea mai potrivită soluţie pentru PDL, formula ideală fiind ca Emil Boc să fie în continuare preşedinte, iar o celulă de criză condusă de Vasile Blaga să coordoneze partidul.

Vicepreşedintele PDL Mihai Stănişoară afirmă că democrat-liberalii trebuie "să îşi spună părerea în instanţele partidului", iar primii care trebuie să vorbească sunt cei cu rezultate la alegeri, el apreciind că răspundrea, care "nu e singulară, ci a unui colectiv de conducere, trebuie asumată".

Vicepreşedintele PDL Dorin Florea afirmă că un congres ar fi necesar, însă nu există timpul necesar pentru organizarea lui şi propune ca eventualele decizii legate de rezultatele de la alegerile locale să fie luate de forul de conducere care urmează ca importanţă după congres.

Preşedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, spune că se impunea de anul trecut un congres extraordinar al partidului, fiindcă din alegerile interne PDL trebuia să iasă un "partid întărit", iar în ultima perioadă formaţiunea nu a mai făcut politică, doar a semnat "prezenţa la guvernare".

Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, afirmă că este necesară organizarea unui congres în vederea schimbării conducerii centrale a partidului, afirmând că, dacă acest proces avea loc mai demult, rezultatul scrutinului era mai bun.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie, pe blogul său, că democrat-liberali care s-au ferit să candideze sau care au obţinut scoruri penibile îi cer lui Emil Boc să demisioneze, el apreciind că ideea ca Boc să plece de la şefia PDL înaintea alegerilor din toamnă este "sinucigaşă".

PDL Gorj nu consideră oportună organizarea unei Convenţii Naţionale extraordinare a partidului, liderul filialei, senatorul Ion Ruşeţ, declarând pentru MEDIAFAX că "mai degrabă s-ar impune o evaluare foarte corectă a fiecărei organizaţii judeţene".

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu scrie, pe Facebook, referindu-se la declaraţiile de miercuri ale unor democrat-liberali, că "loserii cer demisia celor care au câştigat", pentru a nu se băga de seamă că ei nu sunt în stare de nimic.

Preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, a declarat, miercuri, că la nivelul PDL este necesară "o analiză la sânge" şi că "se impun decizii imediate", aceste lucruri urmând să fie discutate, joi, în Colegiul Director al partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici