Băsescu: Invitaţia la consultări cu partidele este pentru miercuri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cotroceni, că invitaţia către partide pentru consultări privind pactul stabilit la Bruxelles este pentru miercuri, el subliniind că este nevoie de o dezbatere importantă a deciziei, la nivelul întregii societăţi.

231 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Invitaţia la consultări cu partidele este pentru miercuri

Băsescu: Invitaţia la consultări cu partidele este pentru miercuri (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele a mai spus că a chemat partidele pentru miecuri, pentru că luni şi marţi va fi plecat din ţară.

Întrebat dacă va iniţia un proces de consultare cu toate forţele politice, având în vedere că Legea Fundamentală trebuie amendată, potrivit prevederilor acordului interguvernamental de uniune fiscală, până la sfârştiul anului 2012, iar coaliţia guvernamentală nu dispune de majoritatea necesară trecerii unei astfel de modificări, Băsescu a răspuns afirmativ.

"În mod categoric, cu partidele politice. Le-am invitat - n-a plecat scrisoarea - dar invitaţia este pentru miercuri. Mă întorc marţi noapte de de la Strasbourg şi miercuri mă întâlnesc cu partidele politice pe această temă", a spus Băsescu.

Preşedintele a mai declarat că este nevoie de o dezbatere largă, şi că speră că şi Parlamentul se va angrena, pentru că nu el nu poate să genereze acest proces larg de unul singur.

Liderul USL Victor Ponta a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că îl "somează" pe preşedintele Traian Băsescu să organizeze cât mai rapid consultări politice pentru implementarea deciziilor luate de liderii europeni la Bruxelles.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că săptămâna viitoare va informa partidele cu privire la concluziile summit-ului UE, precizând că nu o va face prin hârtii, pentru că "oricum nu le citeşte nimeni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici