Băsescu: Justiţia funcţionează, asta sperie infractorii din politică sau cu legături în politică

Preşedintele Traian Băsescu a spus, vineri, în plen, că de circa doi ani nu a mai fost auzit criticând justiţia, pentru că aceasta a început să funcţioneze, ceea ce îi sperie "pe mulţi infractori, fie că sunt din politică sau din afara politicii, dar cu bune legături în politică".

132 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Justiţia funcţionează, asta sperie infractorii din politică sau cu legături în politică

Băsescu: Justiţia funcţionează, asta sperie infractorii din politică sau cu legături în politică (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)

"Sunt circa 2 ani de când nu m-aţi mai auzit criticând justiţia, pentru că justiţia a început să funcţioneze, şi asta îi sperie pe mulţi, pe mulţi infractori, fie că sunt din politică sau din afara politicii, dar cu bune legături în politică", a afirmat Traian Băsescu.

El precizase anterior că niciodată nu a intervenit în justiţie, dar că atunci când în sistem erau lucruri care nu funcţionau, constatate în rapoartele CE privind MCV, a formulat critici, pentru că nu era corect să nu prezinte public aceste lucruri.

"În acuzaţiile dumneavoastră susţineţi că am influenţat Justiţia. Greşit! Poate mulţi aveţi rude, cunoştinţe, judecători sau procurori. Dacă aţi găsit un singur judecător sau procuror sau un singur ofiţer de poliţie cu care să fi vorbit direct sau transmis mesaje indirecte - cum făcea senatorul Voicu, care înţeleg că azi va vota pentru suspendare - dacă găsiţi unul singur, eu îmi voi asuma răspunderea afirmaţiei dumneavoastră. Dacă nu, încetaţi să dezinformaţi", le-a spus Băsescu iniţiatorilor cererii de suspendare.

Preşedintele a admis, însă, că a criticat Justiţia, dar în baza rapoartelor pe MCV, menţionând că ineficienţa constatată într-o anumită perioadă nu putea fi ţinută ascunsă de români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici