Băsescu l-a întrebat pe Căşuneanu dacă a lucrat cu MT pe vremea când el era ministru

Preşedintele Traian Băsescu l-a întrebat, marţi, pe omul de afaceri Costel Căşuneanu dacă a lucrat cu Ministerul Transporturilor pe vremea când el era ministru, Căşuneanu răspunzând negativ şi precizând că nici firma sa, PA&CO, şi nici Euroconstruct şi UMB nu au luat lucrări care nu li se cuveneau.

41 afișări
Imaginea articolului Băsescu l-a întrebat pe Căşuneanu dacă a lucrat cu MT pe vremea când el era ministru

Băsescu l-a întrebat pe Căşuneanu dacă a lucrat cu MT pe vremea când el era ministru (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Văd o mână ridicată...Domnule Căşuneanu, că tot sunteţi aici... Aţi lucrat dumneavoastră vreodată la Ministerul Transporturilor cât am fost eu ministru?", l-a întrebat Băsescu pe omul de afaceri, la întâlnirea de la Ministerul Transporturilor, a reprezentanţilor firmelor de construcţii cu ministrul Radu Berceanu.

Căşuneanu a răspuns negativ. "Nu, domnule preşedinte, niciodată. Dar am tras-o de numa-numa", a spus omul de afaceri, după care preşedintele i-a răspuns râzând: "Scuzaţi-mă că am profitat de prezenţa dumneavoastră aici".

Costel Căşuneanu a spus că se bucură să fie de faţă la reuniune, precizând că nici nu ştia că preşedintele va fi prezent la întâlnirea cu Radu Berceanu.

"Vreau să vă mulţumesc, dumneavoastră personal, domnului ministru pentru invitaţie ...Ne-aţi dat mare încredere, cel puţin mie personal", a adăugat Căşuneanu, după discursul în care preşedintele i-a asigurat pe constructori că-şi vor primi banii de la stat, cerându-le ca la rândul lor să-şi achite datoriile către stat şi să-şi plătească subcontractorii.

"Noi... apropo de ce spuneaţi la început, Euroconstructul, UMB şi PA&CO, cele trei firme controversate .. din respect pentru toţi cei de faţă, toţi constructorii, vreau să le spun că suntem parteneri şi niciodată nu am luat nicio lucrare care nu ni se cuvenea", a ţinut să spună omul de afaceri.

"Nu asta aş vrea să discutăm, domnu' Căşuneanu, ci dacă ceea ce vă cer este posibil", l-a întrerupt Băsescu.

"Da , este foarte posibil domnule preşedinte. Vroiam să scurt, foarte scurt să fac o mică prezentare dar voi intra direct în subiect. Noi firmele româneşti, din câte ştiu ne plătim datoriile. Avem credite la bănci dar plătim datoriile la zi. Nu avem subcontractori sau dacă avem, avem foarte foarte puţini şi de mică valoare în ceea ce priveşte lucrările conexe gaze şi aşa mai departe. Aş dori, dacă se poate, şi firmele străine să vină cu specialişti şi forţe de muncă, nu să caute, să racoleze, să ia forţă de muncă de la noi după care să câştige licitaţiile de pe locul 3, 4 şi 5", a spus omul de afaceri, care a reclamat că la o licitaţie la Beiuş, lucrarea a fost luată de o altă firmă, deşi firma sa era pe locul întâi.

Şeful statului l-a întrerupt din nou spunând că acest tip de probleme îl va rezolva direct cu ministrul.

La începutul discursului său, preşedintele s-a declarat surprins de numărul mare de constructori aflaţi în sală şi că "probabil, spre surprinderea presei, nu sunt doar trei", numind doar Euroconstruct şi cerând asistenţei să-i spună pe ceilalţi.

Ministrul Berceanu a răspuns că firma Eurconstruct nu e reprezentată.

"De la Euroconstruct nu e nimeni, sunt în străinătate. Aşa că i-am pus să trimită măcar un inginer şef sau pe cineva", a spus Radu Berceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici