Băsescu l-a numit "ticălos" pe Vântu

Traian Băsescu a participat, duminică, la două mitinguri electorale la Motru şi Rovinari, din judeţul Gorj, ocazie cu care a reluat criticile la adresa mogulilor şi a PSD, numindu-l "ticălos" pe Sorin Ovidiu Vântu.

42 afișări
Imaginea articolului Băsescu l-a numit "ticălos" pe Vântu

Băsescu l-a numit "ticălos" pe Vântu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Candidatul PDL la Preşedinţie, Traian Băsescu, a participat, duminică, la două mitinguri electorale la Motru şi Rovinari, din judeţul Gorj, fiind însoţit pe scenă, alături de parlamentari ai PDL, de liderul sindical Marin Condescu, fiind aşteptat la Motru de aproximativ 5.000 de persoane şi la Rovinari de circa 10.000 de simpatizanţi, ultima localitate având primar PDL.

Băsescu a vorbit la cele două întâlniri electorale despre interesele "rechinilor" Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vântu sau Dinu Patriciu de a încerca în ultimii ani să devină proprietari pe complexurile energetice din Gorj, respectiv, Poşta Română sau Romgaz.

"În Consiliul Suprem de Apărare a Ţării am oprit toate procesele de privatizare care vizau perlele coroanei. Am spus: «Aţi făcut greşeală cu Petromul, România nu mai poate suporta o asemenea atitudine cu privire la securitatea ei energetică, la resurse, pe care trebuie să le ţinem la dispoziţia statului român». Acest lucru i-a înfuriat şi, de aceea, azi susţin cu disperare un candidat care să le potolească foamea de a mai înhăţa din avuţia ţării", a declarat Băsescu la mitingul de la Motru.

Acesta a vorbit la cele două mitinguri despre felul în care România va scăpa pe 6 decembrie de "rechini", precizând că votul alegătorilor le va fi nefavorabil.

"Pe 6 decembrie ei nu ştiu că, împreună, le vom rupe dinţii rechinilor şi nu altfel decât democratic, cu votul. Au ajuns să iasă pe televiziunile lui Vântu şi Voiculescu înşişi rechinii. L-am văzut pe Sorin Ovidiu Vântu ieşind să dea lecţii poporului român cine-i bun şi cine-i rău, uitând acest ticălos că sub lozinca «Dormi liniştit, FNI lucrează pentru tine», a lăsat 350.000 de români fără case şi fără economiile lor. Acesta este unul dintre suporterii lui Geoană. L-am văzut pe Patriciu, care a primit Petromidia de la Năstase, ieşind şi spunând minciuni şi prezentând filme trucate", a declarat Băsescu.

Preşedintele a precizat la cele două mitinguri electorale că adversarul său Mircea Geoană promovează nevoia de linişte în ţară pentru ca "rechinii" care îl susţin "să poată fura în linişte".

"Toţi hoţii fură în linişte, măi fraţilor. România trebuie să iasă din liniştea dorită de Geoană şi ai lui", a precizat Băsescu.

Şeful statului i-a mulţumit lui Marin Condescu pentru că l-a invitat în cele două localităţi, preşedintele spunând că şi-a dat seama că nu avea cum să obţină un nou mandat dacă nu venea şi în aceste oraşe.

Sindicatele lui Marin Condescu l-au susţinut în 2004 pe Traian Băsescu în turul doi, iar la alegerile de anul trecut doi dintre liderii minerilor din Oltenia, Ion Ruşeţ şi Severus Militaru, au devenit senator şi, respectiv, deputat, pe colegiile din zonele miniere Motru, Turceni şi Rovinari.

La finalul mitingului de la Rovinari, pe scenă a apărut Gheorghe Zamfir, invitat să susţină acolo un spectacol. Artistul i-a oferit lui Băsescu un tricolor, după ce, la finalul discursului, preşedintele îi îndemnase pe simpatizanţii săi să poarte steagul naţional în inimă, dacă nu îl pot arbora la loc vizibil ori de câte ori au posibilitatea.

Înainte de a coborî de pe scenă, Băsescu a primit de la un simpatizant o şapcă de marinar pe care, pentru câteva clipe, a şi pus-o pe cap, după care a dat-o jos. Preşedintele a străbătut apoi drumul spre maşină foarte greu, sute de persoane înghesuindu-se să dea mâna cu el. Coloana oficială a plecat cu greu prin mulţimea strânsă pe principalul bulevard din Rovinari pentru a-l vedea pe Băsescu, ulterior, pe drumul dintre Târgu Jiu şi Rovinari formându-se cozi kilometrice cu maşinile personale ale participanţilor la miting.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici