Băsescu, la întâlnirea cu diplomaţii români: Bilanţul îl voi face după ce termin şi al doilea mandat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la întâlnirea anuală cu diplomaţii români, că îşi va exercita mandatul până în ultima zi, inclusiv 21 decembrie, chiar dacă alegerile au loc în luna noiembrie, iar bilanţul pe cele două mandate îl va face după ce îl termină şi pe al doilea.

89 afișări
Imaginea articolului Băsescu, la întâlnirea cu diplomaţii români: Bilanţul îl voi face după ce termin şi al doilea mandat

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

”Diplomaţia noastră este activă şi în vacanţă”, a declarat Traian Băsescu, precizând că sunt câţiva ambasadori care s-au întors deja la post, în zonele cu evenimente deosebite, precum Ucraina, iar ministrul de Externe se află în Italia, la o întâlnire a miniştrilor de Externe din Uniunea Europeană.

El le-a spus ambasadorilor români că este cea de-a zecea şi ultima întâlnire a sa cu ei.

”Nu voi folosi întâlnirea pentru un bilanţ, pentru că am spus în principiu că îmi voi exercita mandatul până în ultima zi, inclusiv 21 decembrie, chiar dacă alegerile au loc în luna noiembrie, aşa că bilanţul pe cele două mandate îl voi face după ce îmi termin şi al doilea mandat”, a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat că doreşte să consolideze în discuţia cu ambasadoriei României câteva elemente care au fost priorităţi de politică externă, pe care ambasadorii le-au dus la îndeplinire, uneori ”excelent, alteori foarte bine, uneori mai puţin bine”, pentru că nu au reuşit toate încercările şi nu au fost atinse toate obiectivele.

”Per ansamblu, Minsterul de Externe, ambasadorii noştri, corpul diplomatic au dus la îndeplinire obiectivele majore de politică externă”, a precizat Traian Băsescu, adăugând că speră că acestea vor beneficia de o continuitate şi în anii care urmează.

Şeful statului a mai spus că priorităţile de politică externă au fost proiectul european, consolidarea prezenţei României în NATO, relaţia transatlantică, implicarea, stabilizarea şi construcţia unor spaţii de interes gobal şi nu în ultimul rând protejarea şi promovarea intereselor românilor de pretutindeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici