Băsescu: La întâlnirea de marţi seară am ridicat problema votului pentru Stan, Borbely şi Dobre

Preşedintele Băsescu a declarat că la întâlnirea de marţi seară cu preşedintele Senatului Crin Antonescu, preşedintele Camerei Valeriu Zgonea şi premierul Victor Ponta a ridicat, între altele, problema votului vizându-i pe deputatul Ioan Stan şi pe foştii miniştri Laszlo Borbely şi Victor Dobre.

330 afișări
Imaginea articolului Băsescu: La întâlnirea de marţi seară am ridicat problema votului pentru Stan, Borbely şi Dobre

Băsescu: La întâlnirea de marţi seară am ridicat problema votului pentru Stan, Borbely şi Dobre (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

Preşedintele a menţionat, referitor la această întâlnire, că "target-ul" nu era atât MCV, cât Schengen şi că i s-a părut, cunoscând "sensibilităţile" unor state legat de raportul MCV, că se poate face ceva pentru a nu rata o soluţie pozitivă în martie privind Schengen.

"Vreau să fie foarte clar, target-ul nu era atât MCV, cât Schengen-ul. Pentru că, ştim foarte bine, la ultimul Consiliu European, am reuşit să obţin din nou solicitarea Consiliului European să fie pusă pe agenda Consiliului JAI din martie problema Schengen - România-Bulgaria. Ori, cunoscând sensibilităţile unor state legat de raportul MCV, mi s-a părut că putem face ceva pentru a nu rata o soluţie pozivită în martie. În acest context, am ridicat câteva probleme pe care le enumăr, fără a încerca să vă spun răspunsul partenerilor de discuţie. Am ridicat problema votului pentru domnul deputat Stan şi problema votului pentru domnul ministru Borbély şi domnul ministru Dobre, toate trei situaţiile fiind legate până la urmă de votul şi voinţa Parlamentului", a spus Băsescu.

Preşedintele a arătat că în întâlnirea cu premierul şi preşedinţii celor două Camere a cerut şi ca luni, 28 ianuarie, să fie validaţi de Parlament cei doi noi membri ai CSM.

"De asemenea, constatând că sunt dezbateri serioase şi frământări în CSM, constatând că adesea se invocă probleme de cvorum, în discuţia cu cei trei parteneri am rugat ca în cursul zilei de luni să fie validaţi de Parlament cei doi membri ai CSM care au fost supleanţi şi trebuie să devină membri plini: este vorba de un judecător şi un procuror", a afirmat Băsescu.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici