Băsescu la Predeal: Există riscul ca după aceste alegeri România să revină într-o zonă gri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Predeal, că va merge la vot si că îi chemă pe toţi românii să voteze, pentru că votul lor va arăta direcţia, el spunând: "Sunt lideri care ţin direcţia Vest şi lideri care susţin «hai s-o dăm mai cu Rusia, mai cu China»".

1470 afișări
Imaginea articolului Băsescu la Predeal: Există riscul ca după aceste alegeri România să revină într-o zonă gri

Băsescu la Predeal: Există riscul ca după aceste alegeri România să revină într-o zonă gri (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

Preşedintele Traian Băsescu, care se află la Predeal împreună cu soţia sa, a declarat că după alegerile de duminică există riscul ca România să revină "într-o zonă gri" în care să arate din nou că nu ştie direcţia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"De şapte luni auzim numai atacuri la Uniunea Europeană, la partenerii transatlantici, ori asta destabilizează drumul consolidării noastre în structurile euroatlantice şi ne pune sub semnul întrebării. Există riscul ca după aceste alegeri să revenim într-o zonă gri în care să arătăm din nou că nu ştim direcţia. Asta mă îngrijorează", a declarat preşedintele.

Întrebat dacă va merge la vot, Băsescu a răspuns râzând: "Cum să nu mă duc la vot? Mă duc şi chiar îi chem pe toţi românii la vot pentru că votul lor va arăta direcţia. Sunt lideri care ţin direcţia Vest şi lideri care susţin «hai s-o dăm mai cu Rusia, mai cu China». În funcţie de votul de mâine al românilor, vom înţelege ce vrea poporul, după ce iniţial a vrut Uniunea Europeană şi America. În orice caz, eu voi vota pentru Uniunea Europeană şi America, şi nu pentru soluţii neclare la problemele României".

Băsescu a făcut aceste declaraţii sâmbătă după-amiază, când a ieşit, la volanul maşinii sale, din vila de protocol din Predeal la care este cazat. El le-a spus ziariştilor că va face o plimbare cu maşina până în zona "Trei Brazi", iar duminică se va întoarce la Bucureşti.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa au ajuns la Predeal vineri seară, fiind invitaţi la o petrecere privată organizată la restaurantul Rozmarin din staţiune, unde au stat aproximativ o oră.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici