Băsescu: Leancă ar fi bine să aibă grijă care este relaţia cu Federaţia Rusă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că a avut o convorbire cu preşedintele Republicii Moldova despre situaţia din Ucraina şi Transnistria, şi i-a transmis premierului Iurie Leancă să aibă grijă la relaţia cu Federaţia Rusă.

1050 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Leancă ar fi bine să aibă grijă care este relaţia cu Federaţia Rusă

Iurie Leanca (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Preşedintele a precizat că a avut o convorbire cu omologul său din Republica Moldova, Nicolae Timofti, pe tema situaţiei din Ucraina şi din Transnistria. "Nu cred că are nevoie să îi împărtăşesc eu mai mult din îngrijorările mele, cred că are dânsul destule, am văzut o activitate febrilă în ultima perioadă, chiar schimbări la nivelul unor ministere, încercarea de a face faţă", a comentat Traian Băsescu.

El a ţinut să afirme că "nu va folosi nimănui dacă premierul Leancă va mai face câteva plimbări pe la Bucureşti şi, împreună cu Victor Ponta, atacă preşedintele". "Leancă ar fi bine să aibă grijă care este relaţia cu Federaţia Rusă", a transmis Traian Băsescu.

Şeful statului a spus că formatul de negociere pe care îl vede pentru situaţia din Ucraina este cel cu statele semnatare ale Memorandumului de la Budapeste, în care Ucraina s-a angajat la dezarmare nucleară şi s-a garantat suveranitatea şi independenţa acestei ţări, semnatarii fiind SUA, Marea Britanie şi Federaţia Rusă.

Şeful statului a ţinut să sublinieze eforturile "diplmaţiei americane" în rezolvarea acestui conflict din Ucraina dar şi a Marii Britanii. "Cred că acesat este un format obligatoriu. Dacă cineva va avea nevoie de expertiza unui vecin care să cunoască bine situaţia regională, noi ne-am oferit să fim parte a unui eventual format de negociere", a mai afirmat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici