Băsescu: Legile pe care le-am întors Parlamentului veneau în contradicţie cu măsurile luate de Guvern

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că cele două legi retrimise marţi Parlamentului veneau "în contradicţie sau în sens invers cu măsurile luate de Guvern", precizând că va continua să aibă această politică, deoarece România trebuie să îşi restabilească echilibrele macroeconomice.

12 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Legile pe care le-am întors Parlamentului veneau în contradicţie cu măsurile luate de Guvern

Băsescu: Legile pe care le-am întors Parlamentului veneau în contradicţie cu măsurile luate de Guvern (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Legile pe care le-am întors ieri (marţi - n.r.) la Parlament, a căror promulgare am refuzat-o, erau legi care veneau în contradicţie sau în sens invers cu măsurile luate de Guvern, de aceea le-am trimis înapoi. Şi voi continua să am această politică, pentru că asta trebuie să facem acum, să ne restabilim echilibrele macroeconomice", a declarat Traian Băsescu, la Ljubljana, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor sloveni.

El a adăugat că, în momentul de faţă, România a trecut de perioada dificilă.

"Intrăm într-o perioadă de consolidare a stabilităţii macroeconomice şi perspectiva anului 2011, aşa cum este apreciată şi de organisemele internaţionale, va consemna reluarea creşterii economice pentru România", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Băsescu a retrimis Parlamentului, marţi, legile care prevăd reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici, menţionând că prima măsură ar conduce la scăderea semnificativă a încasărilor bugetare, iar cea de a doua nu este oportună şi nici recomandată şi a cerut respingerea acestora.

Preşedintele Traian Băsescu face, marţi, o vizită oficială în Slovenia. El a fost primit, la Castelul BRDO, de omologul său sloven, Danilo Turk, în cadrul unei ceremonii oficiale, cu onoruri militare. Cei doi şefi de stat au avut convorbiri tete-a-tete, după care au participat la convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor două delegaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici