Băsescu: Liderii PDL erau pregătiţi pentru varianta Victor Ponta premier

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, duminică seară, la B1 TV, că liderii PDL erau pregătiţi, cu 24 de ore înainte ca Emil Boc să demisioneze, în privinţa propunerii pe care el avea să o facă liderului PSD Victor Ponta de a prelua mandatul de prim-ministru.

250 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Liderii PDL erau pregătiţi pentru varianta Victor Ponta premier

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediaafx Foto)

Preşedintele Băsescu a precizat că, psihologic, liderii PDL erau pregătiţi pentru această variantă cu 24 de ore înainte ca Emil Boc să demisioneze.

"Ei erau pregătiţi şi pentru ca Victor Ponta să accepte funcţia de prim-ministru, şi pentru Mihai Răzvan Ungureanu", a adăugat Traian Băsescu la B1 TV.

"Şi miniştrii erau pregătiţi că Victor Ponta putea spune Da şi eu trebuia să spun public acest lucru", a mai precizat şeful statului.

Băsescu a explicat şi că formaţiunile din USL au fost chemate la consultări la Cotroceni înainte de PDL, "în această logică".

"USL a fost primul. PDL a venit după el şi nu puteam să propun la doi lideri funcţia de prim-ministru", a spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici