Băsescu: Liderii PSD şi PNL au avut abordări "ridicole", cerând să arbitrez într-o Cameră

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că liderii PSD şi PNL au avut abordări "ridicole", cerându-i să arbitreze în interiorul unei Camere a Parlamentului, în legătură cu modul de adoptare a Legii pensiilor şi le-a recomandat "decenţă" lui Victor Ponta şi Crin Antonescu.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Liderii PSD şi PNL au avut abordări "ridicole", cerând să arbitrez într-o Cameră

Băsescu: Liderii PSD şi PNL au avut abordări "ridicole", cerând să arbitrez într-o Cameră (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"De la votul din Parlament şi până azi au fost dezbateri publice, unele foarte serioase, asupra modului cum s-a votat în Parlament această lege şi au fost şi fost abordări ridicole ale politicienilor. Mă refer aici în mod deosebit la liderul PSD şi la liderul PNL care, nici mai mult, nici mai puţin, îmi cer să arbitrez în interiorul unei Camere a Parlamentului", a spus Băsescu.

El a arătat că preşedintele României nu se poate implica în activitatea internă a Parlamentului şi că Victor Ponta şi Crin Antonescu au posibilitatea, în acest caz, să se adreseze Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor.

"Cei care au vorbit despre dictatură nu înţeleg ce înseamnă să creezi precedentul ca preşedintele să se implice în activitatea internă a Parlamentului. Asta ar fi dictatură. Îi rog să gândească cu seriozitate asupra a ceea ce-şi doresc", a afirmat şeful statului.

El a spus că nu îşi doreşte să se implice în activitatea internă a Parlamentului şi că nici constituţional nu are acest drept.

"Eu nu-mi doresc să interferez viaţa internă a Parlamentului şi nu numai că nu-mi doresc, nu am nici dreptul, conform Constituţiei. Puterea legislativă este separată de puterea executivă, din care face parte preşedintele României", a menţionat Băsescu.

Şeful statului a apreciat că declaraţiile preşedinţilor PSD şi PNL sunt contradictorii.

"Când le-am trimis, pur şi simplu, o adresă care viza urgenţe legislative ce făceau parte din angajamentele internaţionale ale României, ţipau pe la toate televiziunile că preşedintele se amestecă în viaţa Parlamentului şi face Parlamentului program, iar acum îmi cer să vin să fac pe chestorul Parlamentului, să vin să sancţionez poate", a mai afirmat preşedintele Băsescu.

El a mai spus că este esenţial ca fiecare să-şi păstreze decenţa, indiferent de interese.

"Din punct de vedere interese, trebuie să spun că acest incident interparlamentar mi-a arătat cât de jos pot coborî unii politicieni. Să negociezi pe bani alocaţi fiecărui parlamentar votul în defavoarea celor pe care pretinzi pe urmă că îi susţii este cea mai de jos abordare pe care o poate avea un parlamentar. Îi compătimesc pe cei care au vrut să-şi vândă voturile pentru bani, lăsându-i pe pensionari neapăraţi. Recomandarea mea către Victor Ponta şi Crin Antonescu nu este decât o simplă chemare la decenţă", a mai spus preşedintele.

El a susţinut că, în conformitate cu regulamentul Parlamentului, participarea la vot este obligatorie: "Aşa scrie la Regulament".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici