Băsescu lui Botiş şi Ialomiţianu: Nu repetaţi gestul de sfidare făcut de predecesori

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, vineri, noilor miniştri ai Muncii şi Finanţelor să nu repete eroarea făcută de predecesorii lor în august, când au acordat stimulente propriilor angajaţi, caracterizând acest gest drept "o sfidare" a opiniei publice.

44 afișări
Imaginea articolului Băsescu lui Botiş şi Ialomiţianu: Nu repetaţi gestul de sfidare făcut de predecesori

Noul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu (Imagine: www.cdep.ro)

Preşedintele a spus că i-a fost greu să accepte plata stimulentelor, luna trecută, în cele două ministere, ca şi când ar fi adus bani la buget sau ar fi eradicat munca la negru.

"Mi se pare inadmisibil ca anumite sectoare să-şi prezerve favoruri care nu se justifică", a adăugat Traian Băsescu.

"Dacă vorbim de solidaritate, vreau să fac câteva observaţii. S-a mers pe ideea reducerii veniturilor salariaţilor bugetari cu 25%. În aceste condiţii, mi-a fost foarte greu să înţeleg sau să accept ceea ce s-a întâmplat luna trecută, plata stimulentelor pentru cei din Ministerul de Finanţe şi Ministerul Muncii, ca şi cum Finanţele realizase veniturile în bugetul de stat, iar Ministerul Muncii eliminase munca la negru. De aceea, vă cer ferm, celor doi miniştri, să nu repetaţi eroarea de sfidare a opiniei publice care s-a petrecut luna trecută la cele două ministere", a spus Băsescu.

În plus, preşedintele a menţionat că i s-a părut "penibil", în această situaţie, faptul că unii demnitari îşi donează integral salariul.

"Vă rog să mă credeţi că mi s-a părut penibil că în aceste condiţii demnitari ai statului îşi donează integral salariul, iar cele două ministere acordă stimulente pentru brava activitate de nerealizare a veniturilor şi de înflorire a muncii la negru. E o atenţionare care o fac către toţi membrii Cabinetului şi ea pleacă de la ideea că nu putem cere solidaritate românilor atât timp cât noi protejăm anumite categorii de salariaţi bugetari. De altfel, nici bugetarii nu ar mai găsi justificarea să fie solidari cu măsurile care s-au luat", a mai spus Băsescu.

Ion Ariton - ministru al Economiei, Gheorghe Ialomiţianu - ministru al Finanţelor, Valerian Vreme - ministru al Comunicaţiilor, Ioan-Nelu Botiş - ministru al Muncii, Anca Boagiu - ministru al Transporturilor, Valeriu Tabără - ministru al Agriculturii au depus jurământul, vineri, în faţa şefului statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici