Băsescu: Mă surprinde că în seara asta nu avem premierul anunţat

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a declarat surprins, vineri seara, într-o emisiune TV, pentru că iniţiatorii moţiunii de cenzură nu s-au pregătit în detaliu pentru ceea ce urma demersului, iar şeful statului, Klaus Iohannis, nu a anunţat deja premierul desemnat.

2815 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Mă surprinde că în seara asta nu avem premierul anunţat

Băsescu: Mă surprinde că în seară asta nu avem premierul anunţat

„Mă aşteptam să fie mult mai bine pregătită (moţiunea de cenzură - n.r.). Mă aşteptam ca aceste consultări care au avut loc azi, constituţionale, să se sfârşească cu anunţarea premierului, a alianţei care va susţine noul guvern şi anunţarea datei în care vor prezenta programul şi echipa în Parlament”, a declarat la Digi24 Traian Băsescu.

El a mai spus că, în 2009, a fost într-o situaţie similară cu guvernul Boc, pentru că PSD a ieşit de la guvernare.

„A fost ceva ce nu a fost dependent de voinţa preşedintelui sau a premierului. Aşa s-a întâmplat. A decis un partid din coaliţia de guvernare să iasă. Aici suntem în faţa unui proces invers, a acţionat preşedintele şi opoziţia pentru a dărâma un guvern în funcţie, ceea ce implică automat pregătirea până la detaliu pentru ceea ce va urma. Mă surprinde că în seara asta nu avem premierul anunţat”, a adăugat fostul preşedinte.

El a mai spus că a fost greşită abordarea celor care au iniţiat moţiunea de cenzură.

„Cred că da, în primul rând din perspectiva susţinerii, cum se va forma, ce partide vor fi parte la guvernare... Eu din câte ştiu, de la Tomac, în cazul în care în coaliţia de guvernare vor fi Ponta şi Tăriceanu, PMP nu va veni într-o asemenea structură politică”, a mai spus Traian Băsescu.

Referitor la faptul că liberalii nu au numărul necesar de voturi pentru a susţine singuri guvernul, fostul şef al statului a spus: „Ei se bazează pe slogan şi spun că ţara are nevoie de guvern. Bine, dar de ce l-aţi dat jos?”.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici