Băsescu: Majoritatea trebuie să o formeze premierul desemnat

Responsabilitatea pentru formarea unei majorităţi parlamentare aparţine primului-ministru desemnat, a declarat, miercuri seară, preşedintele Băsescu, menţionând că, dacă acesta nu poate constitui majoritatea în 10 zile, îşi depune mandatul şi precizând nu va face nicio abatere de la Constituţie .

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Majoritatea trebuie să o formeze premierul desemnat

Băsescu: Majoritatea trebui să o formeze premierul desemnat (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Preşedintele Băsescu a afirmat că nu se va abate de la Constituţie în desemnarea unui primului-ministru şi în fixarea atribuţiunilor acestuia.

"Nicio presiune nu mă va face să încalc litera şi spiritul Constituţiei", a subliniat Băsescu, care a menţionat că majoritatea trebuie să şi-o formeze prim-ministrul desemnat.

"Dacă nu poate să îşi formeze o majoritate, după zece zile îşi depune mandatul, dar nu voi face nicio abatere de la Constituţie la sfârşit de mandat", a arătat el.

Băsescu a explicat că premierul intră în negociere cu partidele pentru a-şi forma un Cabinet în aşa fel încât să poată să primească votul de învestitură.

Precizând că nu există niciun articol în Constituţie care să prevadă că partidele au responsabilitate pentru formarea majorităţii, Băsescu a arătat că reponsabilitatea pentru formarea unei majorităţi în parlament aparţine primu-ministrului desemnat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici