Băsescu: Mandatul ambasadorului Ducaru era ca operaţiunea din Libia să se desfăşoare sub steag NATO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la RTV, că mandatul ambasadorului României la NATO, Sorin Ducaru, în cazul Libiei, a fost ca operaţiunea în baza deciziei Consiliului de Securitate al ONU să se desfăşoare sub steagul NATO, nu ca o coaliţie în afara Alianţei Nord-Atlantice.

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Mandatul ambasadorului Ducaru era ca operaţiunea din Libia să se desfăşoare sub steag NATO

Băsescu: Mandatul ambasadorului Ducaru era ca operaţiunea din Libia să se desfăşoare sub steag NATO (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)


"Mandatul pe care ambasadorul României îl avea. Mandatul era ca operaţiunea în baza deciziei Consiliului de Securitate să se desfăşoare sub steagul NATO, nu ca o coaliţie în afara NATO. Acesta fost mandatul pe care l-a avut ambasadorul Ducaru. Este clar că eram într-o oarecare divergenţă cu ceea ce se întâmpla în realitate în teren. Nu exclud posibilitatea ca în zilele următoare să se revină la modul de desfăşurare a operaţiunilor în Irak şi interdicţia aeriană să treacă sub mandat NATO, pentru că nici până azi nu s-a luat o decizie. Directiva de execuţie la nivel NATO nu a fost adoptată", a declarat Traian Băsescu la Realitatea TV.

El a mai spus că, până la luarea deciziei, mandatul era secret "pentru că atunci când ţările şi-ar face publice mandatele ar fi un blocaj în negocieri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici