Băsescu: Mandatul preşedintelui e de 5 ani. Poate cer înapoi lunile în care am fost suspendat

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, luni, dacă se teme de o nouă suspendare, el răspunzând "Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război" şi a amintit că mandatul său este de cinci ani, precizând că s-ar putea să ceară ca lunile în care a fost suspendat să-i fie date înapoi.

1014 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Mandatul preşedintelui e de 5 ani. Poate cer înapoi lunile în care am fost suspendat

Băsescu: Mandatul preşedintelui e de 5 ani. Poate cer înapoi lunile în care am fost suspendat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Băsescu a fost întrebat dacă se teme de o nouă suspendare.

"Oameni buni, vă spun ca şi la prima, şi la a doua: «Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război». Dar să aibă grijă că s-ar putea să îmi aduc aminte ce scrie în Constituþie, că mandatul preşedintelui este de cinci ani. Şi deocamdată am cam avut vreo două luni în care nu am avut serviciu, pe suspendarea din martie. N-aş vrea să mă pun în situaţia, că eu nu pot să încalc Constituţia, să le aduc aminte şi lor şi Curţii Constituţionale că mandatul preşedintelui e de cinci ani. Să nu facă vreun efort să mi-l prelungească", a spus TrTraian Băsescu

El a ţinut să precizeze că va cere cele două luni cât a stat suspendat.

"Voi cere să îmi dea lunile alea înapoi", a explicat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici