Băsescu menţine Parlament bicameral dacă se adoptă reorganizarea în 8 judeţe şi 300 de parlamentari

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus marţi liderilor USL că, pe fondul reorganizării administrative în opt mari judeţe şi cu condiţia respectării numărului de 300 de parlamentari, i se pare rezonabilă ideea opoziţiei "de reprezentare a teritoriului într-o Cameră separată".

730 afișări
Imaginea articolului Băsescu menţine Parlament bicameral dacă se adoptă reorganizarea în 8 judeţe şi 300 de parlamentari

Băsescu menţine Parlament bicameral dacă se adoptă reorganizarea în 8 judeţe şi 300 de parlamentari (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"De ce am considerat că trebuie discutat şi cu opoziţia? Pentru că am observat multe puncte comune anunţate şi am crezut că este locul unui compromis, plecând de la faptul că sunt şi câteva lucruri asupra cărora nu se pot face compromisuri, ca spre exemplu votul legat de numărul de parlamentari. Însă am observat că aţi prezentat un program care vizează crearea celor opt regiuni, practic a opt judeţe conform actualei Constituţii, şi am observat că sunteţi de acord cu numărul de 300, ceea ce lasă loc compromisului, cu atât mai mult cu cât pe pe fondul reorganizării administrative ideea dumneavoastră de reprezentare a teritoriului într-o Cameră separată mi se pare rezonabilă atât timp cât se respectă numărul de 300 de parlamentari pentru care populaţia a dat un vot", le-a spus preşedintele Băsescu lui Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Traian Băsescu a insistat că acest compromis este condiţionat de reducerea numărului de parlamentari la 300.

"Sigur, este condiţionat acest compromis pe care în primul rând eu îl fac în faţa românilor prin crearea celor opt judeţe mari pentru a avea reprezentare într-una din Camere", le-a spus Băsescu liderilor USL.

Preşedintele Traian Băsescu le-a propus, marţi, liderilor USL realizarea unui "compromis", precizând că cere sprijinul opoziţiei pentru revizuirea Constituţiei şi pentru reorganizarea administrativ-teritoriale a ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici