Băsescu: Mi-am anulat deplasarea la Adunarea Generală a ONU din septembrie din motive bugetare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că şi-a anulat deplasarea la sesiunea la nivel înalt a Adunării Generale a ONU de la New York din "motive bugetare", el cerându-le ambasadorilor români să menţină "foarte calde" relaţiile cu statele în care lucrează în ciuda "lipsei acute de personal".

723 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Mi-am anulat deplasarea la Adunarea Generală a ONU din septembrie din motive bugetare

Traian Basescu (Imagine: Horatiu Gheorghe/Mediafax Foto)

"Vreau să vă spun că şi eu am anulat zborul la sesiunea plenară a ONU exact din motive bugetare, dacă cineva are o curiozitate de ce nu mai plec în Statele Unite în septembrie. Din acest motiv", a afirmat Băsescu, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu ambasadorii români.

Totodată, el a subliniat necesitatea ca din misiunile diplomatice în schema cărora există un număr considerabil de posturi, cum ar fi cea de la Bruxelles, să se facă redistribuiri de personal către ambasadele din ţările Asiei Centrale.

"Se stă mult mai bine cu personalul în ambasadele de pe teritoriul UE şi mult mai prost cu cele din spaţiul fostei URSS. Mulţi dintre diplomaţi nu au apetit pentru aceste ţări, aş vrea să vă gândiţi, să vă deschideţi apetitul pentru că relaţia cu ţările din Asia Centrală ne este necesară", a afirmat Băsescu.

El a arătat că această zonă uriaşă dincolo de frontiera de Est a ţării oferă oportunităţi economice şi expertiza deţinută de România în acest spaţiu îi asigură şi un profil important în cadrul UE şi NATO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici