Băsescu: N-am nimic cu Iohannis,dar nu puteam lăsa să se întâmple ceva împotriva democraţiei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Sibiu, că îl apreciază pe primarul Klaus Iohannis, dar că "nici măcar din respect" pentru acesta nu putea lăsa să se întâmple un lucru "împotriva democraţiei", subliniind că "cel care numeşte premierul este preşedintele, şi nu "turnătorul Felix".

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu: N-am nimic cu Iohannis,dar nu puteam lăsa să se întâmple ceva împotriva democraţiei

Băsescu: N-am nimic cu Iohannis,dar nu puteam lăsa să se întâmple ceva împotriva democraţiei (Imagine: Bogdan Maran/MediafaxFoto)

"Vreau să vă spun oamenii din spatele unei ticăloşii. Această ticăloşie de a stopa legislaţia promovată de Boc şi de stopa referendumul. A fost o întâlnire la firma condusă de Felix motanul, la Grivco, acolo s-au adunat Ion Iliescu, Geoană, Hrebenciuc şi au stabilit să facă o farsă românilor, adică profitând de naivitatea lui Iohannis să îl invite să fie premier, iar ei să tragă sforile din spate", a spus Băsescu mulţimii adunate la mitingul electoral al PDL din Piaţa Mare din Sibiu, iar cele circa 40.000 de persoane prezente au început să fluiere şi să huiduiască la pronunţarea acestor nume.

Băsescu a continuat spunând că el nu are nimic împotriva lui Klaus Iohannis, dar că "nici măcar din respect pentru acesta nu putea să lasa să se întâmple un lucru împotriva democraţiei".

"Nu am nimic, dimpotrivă, am o apreciere deosebită pentru Iohannis, dar nici măcar din respect pentru Iohannis nu puteam să las să se întâmple un lucru împotriva democraţiei. Conform Constituţiei, cel care numeşte, cel care desemnează premierul este preşedintele ales al României, şi nu turnătorul Felix", a adăugat Băsescu.

Imediat după ce a urcat pe scenă, preşedintele a ţinut să mulţumească Sibiului şi primarului Klaus Iohannis pentru găzduirea acestui miting.

Preşedintele Traian Băsescu participă la un miting electoral în Piaţa Mare din Sibiu, la care sunt prezenţi circa 40.000 de membri de partid şi susţinători ai săi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici