Băsescu: N-aş vrea să spun public lucruri despre cum l-am văzut eu pe Pleşu ca şi consilier

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la B1 TV, că face un ultim apel la decenţă la Andrei Pleşu, şeful statului adăugând că nu ar dori să spună public lucruri care să nu îi placă acestuia despre perioada în care era consilier la Cotroceni.

1360 afișări
Imaginea articolului Băsescu: N-aş vrea să spun public lucruri despre cum l-am văzut eu pe Pleşu ca şi consilier

Băsescu: N-aş vrea să spun public lucruri despre cum l-am văzut eu pe Pleşu ca şi consilier (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Văd că domnul Pleşu a făcut o preocupare zilnică aproape legată de mine", a comentat preşedintele.

El a fost întrebat despre faptul că săptămâna trecută Andrei Pleşu a spus despre el că nu are respect pentru oamenii de carte.

"Uite, n-aş vrea să spun public lucruri care să nu îi placă lui Pleşu despre cum l-am văzut eu ca şi consilier. Şi îl invit la decenţă. Este ultimul apel la decenţă pe care îl fac la Andrei Pleşu", a răspuns preşedintele.

El a fost întrebat şi despre faptul că Andrei Pleşu a spus despre el că avea o formă de curaj pe care nu o mai are.

"Curaj am, slavă Domnului! Dacă se referă la intratul în mulţime, trebuie să vă spun că nu mă feresc de mulţime. Pe de altă parte, atât timp cât ştii reacţia, că fluieră, că... ce rost are să te duci în mulţime? E ca şi cum ai provoca. În niciun caz în calitate de preşedinte nu ai dreptul să provoci oamenii. Deci este o chestiune de bun simţ", a spus Băsescu.

El a explicat că în continuare merge şi în restaurante, şi în magazine, dar că nu a mai avut ocazii, de la Ziua Unirii, de a se duce în locuri unde să fie adunată mulţimea.

"Nici n-a mai fost ocazia - în afară de ziua unirii de la Iaşi - să mă mai duc undeva. Nu prea mai primesc invitaţii de la primari", a explicat el râzând.

Andrei Pleşu a declarat, într-un interviu postat pe blogary.ro, că "pragmatismul notoriu" l-a făcut pe Traian Băsescu să simtă că "dă foarte bine să fie înconjurat de intelectuali", subliniind că e important de ştiut că preşedintele nu a făcut aceasta fiindcă ar iubi cultura şi pe intelectuali.

"Pragmatismul notoriu al preşedintelui l-a făcut să simtă rapid că dă foarte bine să fie înconjurat de intelectuali. Nu uita cum a câştigat el primele alegeri. Când a câştigat împotriva lui Năstase, intelectualii sunt cei care l-au votat şi, în general, micul procent de oameni care erau, în principiu, din categoria anti-Năstase, anti-Iliescu. Ăştia, în general, erau intelectuali. Atunci a apărut normal ca el să mizeze pe ăştia, deşi nu este sigur că e convingerea lui intimă că sunt utilizabili", a declarat Andrei Pleşu, fost consilier prezidenţial, într-un interviu postat pe blogary.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici