Băsescu: Negocierile dintre PDL şi PSD au durat patru zile; Dacă se dau banii, cer demisia premierului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că negocierile dintre PDL şi PSD pe marginea Legii pensiilor au durat patru zile, susţinând că, dacă Guvernul va plăti banii, va solicita demisia premierului Emil Boc.

29 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Negocierile dintre PDL şi PSD au durat patru zile; Dacă se dau banii, cer demisia premierului

Băsescu:Negocierile dintre PDL şi PSD au durat patru zile;Dacă se dau banii, cer demisia premierului (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Am câteva documente cu repartiţia banilor pentru PSD, informaţia, când au început negocierile. Au fost negocieri care au durat vrreo patru zile. S-a negociat în fază iniţială la nivelul şefilor de grupuri parlamentare, Toader cu Duşa, după care s-au dat unele linii de repartiţie a banilor şi, după patru zile, a şi fost transmisă premierului de grupul PDL solicitarea PSD ca să nu participe la vot. Asta a fost condiţia. Daţi-ne banii aceştia şi nu participăm la vot", a susţinut Băsescu la B1 Tv.

Şeful statului a mai spus că, dacă Guvernul Boc ar da aceşti bani, i-ar cere public premierului să-şi prezinte demisia, dar s-a declarat convins că prim-ministrul nu va accepta "un astfel de târg".

"Dacă Guvernul Boc ar da aceşti bani, public i-aş cere premierului Emil Boc demisia. Sigur, ar putea să şi-o dea sau nu, dar nu poţi să faci târguri de acest gen. Nu cu bani publici. Sunt convins că premierul nu va accepta un astfel de târg", a precizat Băsescu.

El a adăugat că suspiciunea nu este un motiv pentru care un preşedinte să nu promulge o lege.

"Eu trebuie să văd întâi conţinutul legii, eu nu mă pot pronunţa pe procedura parlamentară. Dacă domnul Ponta ar fi fost matur, se adresa Comisiei de imunităţi a Parlamentului. A doua zi, sunt convins, că, dacă aş interveni în treburile ale Parlamentului, a doua zi ar spune de dictatorul de la Cotroceni, care s-a băgat în proceduri parlamentare", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, i-a acuzat, marţi, în plen, pe deputaţii PSD că au cerut PDL 127 de miliarde de lei pentru a vota Legea pensiilor, iar democrat-liberalii nu au acceptat acest "şantaj ordinar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici