Băsescu: Nica a pus DGIPI la dispoziţia lui Vanghelie, Cătălin Voicu, Mitică Iliescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1 TV, că afirmaţiile lui Marian Vanghelie despre arhiva DGIPI pot fi reale, deoarece fostul ministru Dan Nica a pus acest serviciu secret la dispoziţia preşedintelui PSD Bucureşti, a lui Mitică Iliescu şi Cătălin Voicu.

62 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nica a pus DGIPI la dispoziţia lui Vanghelie, Cătălin Voicu, Mitică Iliescu

Băsescu: Nica a pus DGIPI la dispoziţia lui Vanghelie, Cătălin Voicu, Mitică Iliescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP/Daniel Mihailescu)

"Teoretic nu poate (avea acces la arhiva DGIPI - n.r.). Dar poate, pentru că acel serviciu a fost pus total la dispoziţia lui Vanghelie, Mitică Iliescu, generalul care a fost la Serviciul Român de Informaţii şi a lui Voicu. Întrebaţi cei doi miniştri de Interne, Oprea şi Dragnea de ce au plecat. Ce n-au vrut să facă ei doi a făcut Nica, deşi a avut o discuţie cu mine în care i-am spus să nu o facă", a declarat Traian Băsescu.

Băsescu a propus moderatorului să schimbe subiectul, adăugând doar că la aceste lucruri s-a gândit atunci când a vorbit despre "mizeria" din Ministerul de Interne.

În ciuda celor spuse despre DGIPI, Băsescu a afirmat însă că, dacă Nica nu ar fi afirmat "de la înălţimea funcţiei de ministru de Interne că autocarele sunt pregătite, ar fi fost ministru şi acum".

Revenind la tema serviciului secret al MAI şi a serviciilor de informaţii în general, Băsescu a afirmat că nu citeşte niciodată "zecile de pagini" de rapoarte întocmite zilnic de acestea, ci doar "o sinteză de o pagină şi jumătate" conţinând probleme ce au legătură cu activitatea preşedintelui.

"Am consilieri care să le citească şi să-mi facă un rezumat", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici