Băsescu: Niciodată nu voi accepta un premier asupra căruia am dubii că ar fi manipulat de Hrebenciuc

Preşedintele Traian Băsescu a explicat, vineri, la Râmnicu Sărat, de ce a refuzat propunerea PSD, PNL, UDMR pentru postul de premier, respectiv pe Klaus Iohannis, el spunând că niciodată nu va accepta un prim-ministru asupra căruia are dubii că ar fi manipulat de Hrebenciuc sau Voiculescu.

28 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Niciodată nu voi accepta un premier asupra căruia am dubii că ar fi manipulat de Hrebenciuc

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe primarul Sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoiţă (S), pentru formarea Guvernului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Traian Băsescu, care se află, vineri după-amiază, la un miting electoral la Râmnicu Sărat, le-a mulţumit celor circa 1.500 de persoane prezente la Casa de Cultură a municipiului, unde are loc evenimentul, pentru Liviu Negoiţă, premierul desemnat, acesta fiind crescut de bunici în judeţul Buzău.

Şeful statului a spus că niciodată nu va accepta un premier asupra căruia are dubii.

"Niciodată nu voi accepta un premier asupra căruia am dubii că ar fi manipulat de Hrebenciuc sau Voiculescu. De aceea am refuzat propunerea, pentru că ştiam în ce laboratoare a fost construită, nu aveam certitudinea că varianta lor nu va fi manipulată. România are nevoie de un premier devotat reformei statului. Liviu Negoiţă este un om cinstit pe care bucureştenii l-au ales cu 79% să fie primar în sectorul 3. Este un jurist, un om care ştie ce este Parlamentul, un om care ne trebuie, care crede în reforma statului. Vă mulţumesc că aţi dat un premier ca Liviu Negoiţă, care sper să desemneze Guvernul până săptămâna viitoare", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că l-a desemnat pe primarul Sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoiţă (PDL), pentru formarea Guvernului.

Liviu Negoiţă a declarat, la Cotroceni, că doreşte formarea unui guvern de coaliţie, iar negocierile vor începe vineri şi vor dura trei zile, astfel că lista noului cabinet va fi depusă luni la Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici