Băsescu: Nu avem nicio obiecţie legată de faptul că Ungaria simplifică acordarea cetăţeniei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, în prezenţa omologului ungar, Pal Schmitt, că România nu are nicio obiecţie faţă de legea cetăţeniei care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2011 în Ungaria, reamintind că şi ţara noastră a făcut acelaşi lucru, respectiv să simplifice acordarea cetăţeniei.

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu avem nicio obiecţie legată de faptul că Ungaria simplifică acordarea cetăţeniei

Băsescu: Nu avem nicio obiecţie legată de faptul că Ungaria simplifică acordarea cetăţeniei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu avem nicio obiecţie legată de faptul că Guvernul ungar, Parlamentul ungar a promovat o lege care să simplifice acordarea cetăţeniei maghiare etnicilor maghiari din alte ţări", a declarat Traian Băsescu, în timpul declaraţiei comune cu Pal Schmitt, preşedintele Republicii Ungare.

El a reamintit că "acelaşi lucru" l-a făcut şi România în urmă cu câţiva ani.

"Credem că este o obligaţie a statelor mamă să creeze condiţii ca minoritarii din alte ţări să beneficieze si de dreptul de a avea cetăţenie a ţării mamă. Deci credem că este un semn de încredere a unora faţă de ceilalţi, încurajăm acest demers al autorităţilor ungare", a adăugat şeful statului român.

Preşedintele Ungariei, Pal Schmitt, face, luni şi marţi, o vizită oficială în România, la invitaţia şefului statului român, Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici