Băsescu: Nu cred că Mircea Geoană trebuie schimbat de la şefia Senatului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR, că în opinia sa Mircea Geoană nu ar trebui schimbat de la şefia Senatului, apreciind că este necesară stabilitatea în funcţionarea instituţiilor.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu cred că Mircea Geoană trebuie schimbat de la şefia Senatului

Băsescu: Nu cred că Mircea Geoană trebuie schimbat de la şefia Senatului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat ce crede despre faptul că declaraţiile făcute (pe tema vizitei la Sorin Ovidiu Vântu şi criticile la adresa lui Victor Ponta - n.r.) l-ar putea costa pe Mircea Geoană funcţia de preşedinte al Senatului, şeful statului a spus: "Eu nu cred că Mircea Geoană trebuie schimbat".

"Trebuie să avem stabilitate în funcţionarea instituţiilor. A fost desemnat, este ales de cameră, este un regulament al camerei", a spus preşedintele la TVR.

Traian Băsescu a subliniat că acest subiect nu este problema sa deoarece, conform Regulamentului Senatului, preşedintele acestui for poate fi revocat numai la cererea grupului parlamentar care l-a desemnat.

"Dar, până la urmă, nu mă interesează pe mine, este problema PSD-ului pentru că, după câte ştiu, Regulamentul Senatului spune că numai grupul parlamentar care l-a desemnat poate să ceară revocarea lui", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici