Băsescu: Nu e fezabilă acum crearea unei noi majorităţi guvernamentale, poate doar Guvern minoritar

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi seară la TVR că nu consideră fezabilă crearea unei noi majorităţi guvernamentale, ci eventual ideea unui Guvern minoritar, încercările sale de a aduce opoziţia la dialog soldându-se "cu poziţii extrem de obraznice la adresa mea, cu aroganţă".

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu e fezabilă acum crearea unei noi majorităţi guvernamentale, poate doar Guvern minoritar

Băsescu: Nu e fezabilă acum crearea unei noi majorităţi guvernamentale, poate doar Guvern minoritar (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu cred că este fezabilă crearea unei alte majorităţi. Cel mult se poate merge cu un guvern minoritar. Eu am văzut toate încercările pe care le-am făcut de a aduce la dialog partidele de opoziţie s-au soldat cu poziţii extrem de obraznice la adresa mea, cu aroganţă", a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă el consideră definitiv compromisă o eventuală relaţie între partidele de la putere şi cele din opoziţie, şeful statului a răspuns: "Nu definitiv".

El a adăugat că nu consideră în prezent o posibilă soluţie crearea unei noi majorităţi.

"Nici puterea, dar cu atât mai puţin opoziţia, manifestă responsabilitate faţă de momentul prin care trecem. Sper ca în urma discuţiilor pe care le-am avut, Coaliţia de guvernare, deci puterea, să devină foarte responsabilă în perioada imediat următoare. De altfel, nici nu mai are soluţii, decât spă fie responsabilă", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici