Băsescu: Obiectivul opoziţiei este intrarea României în derapaj

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că obiectivul opoziţiei este intrarea României în derapaj, pentru că sunt foarte mulţi oameni de afaceri care se află în spatele liderilor acestor partide şi care vor să-şi refacă averile afectate de criza economică.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Obiectivul opoziţiei este intrarea României în derapaj

Băsescu: Obiectivul opoziţiei este intrarea României în derapaj (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Azi se confirmă ceea ce intuiam. Obiectivul opoziţiei e intrarea României în derapaj", a declarat Traian Băsescu la RRA.

El s-a referit la intenţia PNL şi PSD de a depune două moţiuni de cenzură, menţionând că este vorba de un demers "perfect democratic". Băsescu a precizat însă că, potrivit calendarului dezbaterilor acestora, se va ajunge la amânarea promulgării celor două legi, cea a salarizării personalului bugetar şi cea a bugetului de stat pe 2011.

De asemenea, şeful statului a apreciat că în spatele liderilor opoziţiei se află "foarte mulţi oameni de afaceri, de gen Voiculescu şi Vântu", care pot să-şi refacă averile măcinate în perioada de criză.

"E o bătălie surdă de împingere a României în derapaj", a mai spus Băsescu.

El s-a arătat "convins că foarte mulţi dintre parlamentarii lor nu înţeleg acest lucru, sunt pur şi simplu manipulaţi".

"Dar obiectivele oligarhiei financiare din spatele acestor două partide sunt ca România să fie în derapaj economic, pentru că ei atunci s-au îmbogăţit: când România a fost slabă şi incertitudinile economice mari, atunci şi-au facut averile. Mai au nevoie de aceasta perioadă din nou. Nu le trebuie un stat ordonat, un stat în care se respectă legea, un stat restructurat, un stat finanşat corespunzător", a mai afirmat şeful statului.

El a mai spus că nu partidele la putere se întâlnesc cu Dan Voiculescu, nu partidele la putere îşi propun, au ca obiectiv dărâmarea guvernului şi a preşedintelui.

"Deci îl declară, nu este o invenţie a mea, sunt declaraţiile lor. Bun, dar spune-le românilor ce pui în loc, ce altă viziune ai? Să spui pur şi simplu «dărâmarea guvernului», mizând pe ce? Pe impopularitatea guvernului şi a preşedintelui, generată de măsurile de austeritate, care au fost necesare. Probabil cândva românii vor înţelege că fără aceste măsuri am fi fost de mult în situaţia să nu mai plătim salarii şi pensii. De mult! Deci este un obiectiv care este - o spun cu responsabilitate - împotriva interesului naţional. Amânarea, eşecul acordului cu FMI, nu e în regula! Eu nu am cerut partidelor - tuturor, inclusiv PSD - decât ca cele două legi necesare închiderii obligaţiilor din acordul cu Fondul, legea salarizării şi legea bugetului de stat, să treacă în timp util - asta e tot ce am cerut", a mai arătat preşedintele Băsescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, miercuri, că opoziţia va depune două moţiuni de cenzură, respectiv una pe legea salarizării pe 2011 şi cealalată pe legea-cadru a salarizării unitare.

Vicepreşedintele Camerei Ioan Oltean (PDL) a declarat, miercuri, că, şi în cazul în care opoziţia va depune în zile diferite cele două moţiuni de cenzură la legile salarizării, acestea vor fi dezbătute tot luni de Parlament, pentru a nu modifica dezbaterile la bugetul de stat pe anul 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici