Băsescu: OUG privind interceptările are probleme de constituţionalitate

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că OUG privind interceptările ar putea avea probleme la capitolul constituţionalitate având în vedere că legiferează în domeniul libertăţilor şi drepturilor fundamentale.

482 afișări
Imaginea articolului Băsescu: OUG privind interceptările are probleme de constituţionalitate

Băsescu: OUG privind interceptările are probleme de constituţionalitate (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

''Oare este constituţională OUG cu privire la partajarea utilizării Centrului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor?'', se întreabă fostul şef de stat pe Facebook. El invocă Constituţia României, capitolul Drepturi şi libertăţi fundamentale, articolul 28 potrivit căruia ''secretul scrisorilor, al telegramelor, al trimiterilor poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil''.

Tot potrivit legii fundamentale, ''ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică''.

''Eu cred că avocaţii, în procesele penale, vor exploata la sînge cele două articole din Constituţie şi foarte probabil daunele produse dosarelor penale de domnii Iohannis şi Cioloş prin avizarea în CSAT, respectiv aprobarea în Guvern, vor fi majore'', concluzionează Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici