Băsescu: Până la localele din 2012, se poate ajunge la implementarea noii organizări a ţării

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că le propune partidelor ca până la alegerile locale din anul 2012 să se ajungă la un stadiu de implementare a noii organizări teritoriale astfel încât alegerile să fie legitime, să creeze o administraţie mai suplă şi mai eficientă.

201 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Până la localele din 2012, se poate ajunge la implementarea noii organizări a ţării

Băsescu: Până la localele din 2012, se poate ajunge la implementarea noii organizări a ţării (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Şeful statului a explicat că reorganizarea administrativă a ţării va fi un proces treptat şi a respins "minciuna" privind costurile care îl vor afecta pe cetăţean, precizând că preschimbarea actelor se va face în timp, eventual la momentul expirării acestora.

"Ce propun eu partidelor politice este să ajungem la un stadiu de implementare a noii organizări teritoriale până la alegerile din 2012", a precizat Traian Băsescu.

El a adăugat că există "o evaluare", explicând că "nu se apuca nimeni să vorbească fără să exite o evaluare".

"Până în iunie 2012 se pot face toate cele necesare astfel încât alegerile să fie legitime, să creeze o administraţie locală mult mai suplă şi mai eficientă, urmând ca alte procese să continue", a susţinut preşedintele.

Traian Băsescu a spus, răspunzând unei întrebări, că nu ştie dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul de lege privind reorganizarea administrativă a ţării. El a menţionat, însă, că următoarea lege care va trebui modificată, după adoptarea acestui act normativ, este Legea administraţiei publice locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici