Băsescu: Parlamentul trebuia convocat pentru votul privind Guvernul Negoiţă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că Parlamentul avea obligaţia să se pronunţe prin vot în legătură cu Guvernul Negoiţă şi că el nu are cum să retragă acest Cabinet din Parlament, deoarece niciun articol din Constituţie nu îi permite.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Parlamentul trebuia convocat pentru votul privind Guvernul Negoiţă

Băsescu: Parlamentul trebuia convocat pentru votul privind Guvernul Negoiţă

"Parlamentul are de făcut ceva. Deci, trebuiau să convoace Parlamentul pentru a valida Guvernul Negoiţă sau nu. Şi Parlamentul are obligaţii să dea un vot, pozitiv, negativ, nu ştiu, dar avea obligaţia să dea un vot", a declarat Traian Băsescu, la plecarea din sediul de campanie.

El a mai întrebat retoric dacă Sorin Ovidiu Vântu sau Dinu Patriciu au nevoie ca România să nu aibă guvern.

"Cum să retrag? După ce articol din Constituţie trebuie făcut asta? Asta are nevoie Vântu acum sau cine? Au nevoie să treacă la prădat? Vântu, Patriciu, cine are nevoie ca România să nu aibă guvern?", a adăugat şeful statului.

Staff-ul de campanie a decis ca declaraţia de presă susţinută de Băsescu, miercuri, să fie proiectată pe un ecran de mari dimensiuni, amplasat în vitrina sediului de campanie, iar discursul ţinut de acesta să fie amplificat cu ajutorul a două boxe situate în faţa sediului.

La prima vizionare au asistat aproximativ 30 de susţinători ai lui Traian Băsescu.

Şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, din 18 noiembrie, nu s-a ţinut, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, declarând că nu a fost cvorum motivat de faptul că este o insolenţă că programul Guvernului Negoiţă este identic cu cel al Cabinetului Croitoru.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a transmis Parlamentului o listă de Guvern cu 14 ministere, conduse de către o parte dintre actualii miniştrii interimari ai PDL, dar şi de Gabriel Oprea (grupul independenţilor), Valeriu Tabără, pentru Agricultură, şi Cristian Irimie, la Sănătate.

Lista Guvernului propus de Liviu Negoiţă îi include pe Vasile Blaga (Dezvoltare şi Turism), Daniel Funeriu (Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport), Gabriel Oprea (Administraţie şi Interne), Gheorghe Pogea (Finanţe), Mihai Şeitan (Muncă), Radu Berceanu (Transporturi şi Comunicaţii), Valeriu Tabără (Agricultură), Adriean Videanu (Economie şi Comerţ), Anton Cristian Irimie (Sănătate), Mihai Stănişoară (Apărare), Cătălin Predoiu (Justiţie), Bogdan Aurescu (Externe), Sulfina Barbu (Mediu) şi Theodor Paleologu (Cultură).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici