Băsescu: Pentru a fi prim-ministru, Ponta să scape de laşitate şi să mai renunţe la şmecherii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, comentând subiectul legat de proiectul de lege care reglementează inclusiv exploatarea de la Roşia Montană, că Victor Ponta trebuie să scape de laşitate şi să mai renunţe la şmecherii pentru a fi prim-ministru.

314 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Pentru a fi prim-ministru, Ponta să scape de laşitate şi să mai renunţe la şmecherii

Băsescu: Pentru a fi prim-ministru, Ponta să scape de laşitate şi să mai renunţe la şmecherii (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Preşedintele a mai spus că premierul trebuie să-şi asume responsabilităţi şi să renunţe la "teleguvernare". "El trebuie şi ştie că a fi prim-ministru nu înseamnă a teleguverna, ci înseamnă a guverna", i-a mai transmis Băsescu premierului Ponta.

Băsescu a spus că Ponta încercat, legat de proiectul Roşia Montană, o rezolvare similară celei de la privatizarea CFR Marfă.

Băsescu a declarat că, alături de soluţia retragerii proiectului de lege privind Roşia Montană din Parlament, ar trebui operate modificări legislative asupra Legii minerilor, pentru creşterea redevenţei, sau a altor acte normative.

"Legea nu poate să cuprindă atribuţiuni care sunt ale Executivului. Această exploatare, dacă se va face sau nu, trebuie făcută în interiorul legislaţiei existente, cu creşterea redevenţei de la 4 la 6%, aşa cum s-a stabilit şi cu avize date de instituţiile executive autorizate să facă acest lucru. Toată lumea trebuie să înţeleagă că nu e o capcană, ci o chestiune de asumare şi de respectare a statului de drept (...)  Facem din puterile în stat un ghiveci. Or, Ponta trebuie să scape de laşitate ca să fie prim-ministru...şi să mai renunţe la şmecherie", a mai spus  Băsescu.

 De asemenea, şeful statului a afirmat că actualul premier încearcă să procedeze precum Adrian Năstase, doar că este "mai puţin inteligent" decât acesta.

"A fost tandemul Năstase-Iliescu, care proceda exact cum vrea să facă Ponta acum, să-şi ascundă slăbiciunile sub legi...şi nu numai. E exact stilul de guvernare al lui Adrian Năstase, cu şmecherii, cu legi să se acopere, să se nu ştiu ce şi pe dedesubt se întâmplă toate minunile cu putinţă (...) Este exact acelaşi mod de guvernare, numai că Ponta este mai puţin inteligent decât Năstase, e singura chestiune”, a susţinut Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici