Băsescu: Pentru mine nu e relevant pragul de prezenţă, vreau cu un vot mai mult împotriva demiterii

Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, că obiectivul său este ca la referendum să obţină cu un vot mai mult pentru rămânerea în funcţie decât pentru demitere, spunând că nu vrea să rămână şef al statului "la masa verde, pentru că acest lucru este posibil doar "la liga lui Mitică".

841 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Pentru mine nu e relevant pragul de prezenţă, vreau cu un vot mai mult împotriva demiterii

Băsescu: Pentru mine nu e relevant pragul de prezenţă, vreau cu un vot mai mult împotriva demiterii (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax foto)

Băsescu a spus că pentru el nu este relevant pragul de prezenţă la referendumul pentru demitere, precizând că obiectivul său este să obţină "cu un vot în plus" împotriva demiterii decât cele pentru demitere.

Traian Băsescu a susţinut într-o emisiune la TVR că pentru el nu are "relevanţă" pragul de prezenţă la referendum, condiţie pentru validarea scutinului.

"Eu am obligaţia să stau în faţa românilor (...) Pentru mine nu este, eu am alt obiectiv, obiectivul meu este să fiu vertical în faţa românilor (...) Obiectivul meu este să obţin mai multe voturi cu «Nu», pentru nedistituirea preşedintelui, decât voturi cu «Da». Eu nu sunt un om care să mă ascundă sub un prag", a spus Băsescu.

El a mai afirmat că nu vrea să rămână în funcţie "la masa verde": "Nu vreau să rămân în funcţie la masa verde, la Liga lui Mitică merge. (...) Acolo merge să câştigi la masa verde".

Băsescu a mai spus că dacă va fi invalidat la referendum, după opt ani de mandat, îşi va lua mapa şi se va retrage la viaţa sa.

Preşedintele suspendat a spus că după referendum urmează trei luni de instabilitate şi bătălii politice, iar România va intra "în mare dificultate".

"Românii să se gândească dacă au nevoie de un preşedinte cu opt ani de experienţă, care şi-a asumat măsuri în perioadă de criză economică, sau au nevoie oameni noi, care cu greu au acces la partenerii externi pentru modul în care au dobândit puterea", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici